Uutiset

Tshernobylia valokuvina

Hämeen ammattikorkeakoulun Lahdensivun kampuksella on esillä lokakuun loppuun saakka ohjaustoiminnan opiskelijan Iikka Pietilän mielenkiintoisia valokuvia Tshernobylista ja Pripyatista.

Iikka Pietilä kertoo, että pelonsekainen ihannointi ydinvoimaa ja siihen liittyvien onnettomuuksien tai väärinkäytösten aiheuttamia yksilöllisiä solutason muutoksia kohtaan sai aikaan sen, että hän otti selvää mahdollisuuksista vierailla onnettomuusalueella. Hän järjesti viiden hengen ryhmän matkan Ukrainan Kiovaan ja sieltä kuljetuksen ja opastetun kierroksen Tshernobyliin ja Pripyatiin.

-Aiheen ollessa ajankohtainen Fukushiman tapahtumien myötä toivon kaikkien punnitsevan suhtautumistaan objektiivisesti ihmisyyttä, arkisuutta ja kodin jättämistä kohtaan.

-Haluan näyttelyni avulla käsitellä kokemiani tuntemuksia ydinvoimalaonnettomuusalueella sekä välittää edes pienen osan alueella vallinneesta pysähtyneestä ilmapiiristä ja hiljaisuudesta muille.

Pääpainon näyttely saa arkielämään liittyvistä kuvista.

-Kuvien valintaan vaikuttaa tietenkin omat kokemukseni alueella ja suurimmat tunteet herättäneet yksittäiset rakennukset, välineet tai esineet.

Kuvat ovat esillä Ilmarilan Galleriassa. (HäSa)