Kolumnit Uutiset

TT-sopimus ei ole niin syntinen kuin luulet

Tarvittaessa töihin tuleva työntekijä. Tuttavallisemmin TT:läinen. Sellainen minä olen ollut lähes koko opiskelujeni ajan eri työantajille.

Kun teen TT-sopimuksen, en tiedä sitä, onko töitä kuukaudessa täysipäiväisesti vai nolla tuntia.

Usein TT-sopimuksia pidetään yritysten tapana kyykyttää työntekijöitä. Keinona, joilla yritykset siirtävät yrittäjän vastuuta työntekijälle. Siinä on varmasti perää, mutta TT-sopimukset eivät ole niin syntisiä kuin luullaan.

Minulle TT-sopimukset ovat olleet taivaanlahja.

TT-sopimuksiin kuuluu myös se, että työntekijä voi aina kieltäytyä tarjotusta työvuorosta. Se tuo työntekijälle vapautta ja vallan vaikuttaa omaan elämään.

Esimerkiksi opiskelijalle se on joustavuutensa vuoksi täydellinen vaihtoehto. Töihin voi mennä parhaassa tapauksessa silloin kuin se itselle parhaiten sopii, bileiden ja luentojen välissä.

TT-sopimuksen ansiosta pidin viime keväänä extempore-loman juuri helteiden aikaan. Osa-aikaisessa tai vakituisessa työsuhteessa se ei olisi onnistunut.

”Työelämän pitäisi olla joustavampi” -mantraa toitotetaan koko ajan, mutta samaan aikaan TT-sopimuksia yritetään kitkeä pois. Kuulemma tuhoavat työntekijöiden oikeudet ja tuovat työntekijöiden elämään epävarmuutta.

Ymmärrän TT-sopimusten ongelmallisuuden, sillä eivät ne kaikkiin elämäntilanteisiin sovi. Jos on lapsia, asuntolaina ja muuten vakituinen elämä, ei epämääräinen työsuhde käy kuvioon. Onhan TT:läisen elämä taloudellisesti epävakaata.

En minäkään välttämättä halua olla tarvittaessa töihin tuleva työntekijä koko elämääni.

Usein yritykset perustelevat TT:läisten palkkaamista sillä, että työvoimantarpeesta ei ole tietoa. Oikeasti yrittäjien pitäisi sanoa rehellisesti, että TT:läinen ei ole heille yhtä suuri riski kuin vakituinen työntekijä. Samalla tavalla TT-sopimus on vähäinen riski myös työntekijälle, sillä TT-sopimus ei sitouta työnantajaan.

Jos säännöt ovat selvät molemmille, ei ongelmia pitäisi olla.

Uskon, että vakituisia työsopimuksia solmitaan myös tulevaisuudessa. Ei kaikkia työntekijöitä tulla korvaamaan TT:läisillä.

Työnantajatkin kaipaavat varmuutta. Tietoa siitä, että ainakin joku tuttu naama tulee töihin. Ei ole työantajankaan etu etsiä jokaiselle kuukauden päivälle TT:läistä.

Työelämän joustavuuteen liittyy myös se, että työsopimus voidaan kirjoittaa työntekijän elämäntilanteen mukaan.

Tällä hetkellä minulla ei ole TT-sopimusta. Onhan se välillä ottanut päähän, etten voi pitää vapaapäiviä aina kun paistaa aurinko. TT:läisenä se onnistui.

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic