Uutiset

TT-Volley avasi komeasti

Team Tawast-Volleyn kausi naisten Ykkössarjassa alkoi oikeastaan paremmin kuin moni uskoi. Hämeenlinnalaiset takoivat tamperelaisen Messukylän Toverit kumoon suoraan kolmessa erässä, jotka päättyivät 25-21, 25-13 ja 25-22.

-Hyvä ja ehjä esitys. Ihan varmasti pelaajat jännittivät, olihan monelle kyseessä ensimmäisen Ykkössarjan ottelu. Silti ote pysyi rauhallisena, sanoi omistaan ylpeä TT-Volleyn päävalmentaja Jani Lehtonen, jonka ei tarvinnut tehdä yhtään vaihtoa ottelun aikana.

Ottelua seuranneet parisataa katsojaa näkivät alusta saakka, kumpi joukkue on parempi. TT-Volley lähti peliin räväkästi ja johti avauserää nopeasti 10-4. MesTo nousi vielä rinnalle (16-16) alkupaniikista päästyään, mutta erän lopun kotijoukkue hoisi itselleen tyylikkäästi.

Toinen erä oli läpihuutojuttu. MesTon peli oli täysin sekaisin. Joukkue ei saanut nostettua TT-Volleyn aloituksia edes välttävästi. MesTo teki hurjan määrän virheitä.

Kolmas erä näytti menevän emännille samaan tapaan, kun taululla olivat jo numerot 10-4. Sen jälkeen TT-Volley laski tasoaan ja päästi MesTon peliin mukaan. Tamperelaiset johtivat erää jo 22-19, mutta sekään ei auttanut.

Syöttöruutuun astui Ida Antila, joka käänsi pelin aloituksilla lopullisesti TT-Volleylle. MesTo ei saanut enää pinnaakaan.

Antila oli muutenkin erinomainen. Hän iski 13 pinnaa, syötti viisi ässää ja torjui yhden pisteen. Tehotilastossa Antilan saldo oli kymmenen pistettä plussan puolella.


Montolapelin sielu

Kokenut passari Minna Montola oli kuitenkin TT-Volleyn pelin sielu. Hän tarjosi namupaikkoja laitapelaajille ja oli aloituksissa liki pitelemätön. Montola syötti seitsemän ässää ja muutenkin MesTon nostajat olivat aina vaikeuksissa, kun hän oli syöttämässä.

Tamperelaisten nostoprosentti oli vaatimaton, tuskin edes 30. TT-Volley syötti peräti 16 pinnaa ja teki kuusi syöttövirhettä.

-Erittäin hyvä tilasto. Ei meillä ole mitään hätää, jos se pysyy samanlaisena seuraavissakin peleissä. Olemme painottaneetkin sitä, että syötön on oltava paha, Lehtonen tuumi.

TT-Volleyn laitureista myös Aino Linnamaa antoi pallolle hyvän kyydin. Hän takoi 13 pinnaa.

Kuusikkoon kuuluivat lisäksi kentän paras keskipelaaja Katri Virtanen, Hanna Ylönen ja Katariina Viitapohja. Liberon hommat olivat Sanna Kotsalaisen harteilla. (HäSa)