Uutiset

TT-Volley avasi pistetilinsä

– Lupaukset on pakko pitää, myhäili Team Tawast -Volleyn naisten Ykkössarjassa pelaavan joukkueen päävalmentaja Jani Lehtonen sunnuntaina Elenia-areenassa.

Lehtonen lupasi lauantaina Salossa, että TT-Volleyn tappioputki katkeaa sunnuntaina ja joukkue voittaa jumbofinaalissa Helsinki Volleyn Espoon joukkueen.

Ja niinhän siinä kävi: TT-Volley voitti suoraan kolmessa erässä, jotka päättyivät 27–25, 25–13, 25–22. Hämeenlinnalaiset avasivat pistetilinsä, nuori Espoon joukkue on yhä nollilla ilman erävoittoakaan.

Ottelun alku ei hämeenlinnalaisittain hyvää luvannut. TT-Volley oli unessa ja vastustaja johti jo 14–7. Sitten tuli syöttövuoroon TT-Volleyn sveitsiläinen passari Elis Albertini ja pian kotijoukkue oli taas juonessa mukana. Erän lopussa oikeastaan kummatkin tarjosivat voittoa vastustajalle virheillään. Paremmin kelpasi jatkopalloilla TT-Volleylle.

Toisessa erässä TT-Volley sai pelinsä rullaamaan ja oli ylivoimainen. Hämeenlinnalaisten syötöt tuottivat tuskaa nuorille espoolaisille. Pisimpään syöttönurkkauksessa viihtyi Karoliina Viitaniemi. Hänen syöttövuorollaan TT-Volley teki sekä erän alussa että lopussa seitsemän pinnan pisteputken.

Kolmattakin erää TT-Volley hallitsi, mutta lopussa meinasi jo mennä tiukaksi, kun Hel Volley nousi pinnan päähän (23–22).

Kivinen tehokkain

Anni Kivinen palkittiin TT-Volleyn parhaana pelaajana. Hän oli myös joukkueensa tehokkain saldollaan 16/+7. Kivisen pelirohkeus palkittiin hetkillä, joilla kotijoukkue otti pelin itselleen.

Viitaniemi ja Sini Nousiainen tekivät joukkueelleen kahdeksan pistettä. Viitaniemen laitahyökkäys kulki etenkin kolmannessa erässä. Keskipelaajat Milja Heikkilä ja Katri Virtanen pelasivat myös kelpo ottelun.

TT-Volleyn liberona pelaava Hanna Ylönen on pelipaikallaan varmasti yksi sarjan parhaista. Tosin Ylösen lyöntivoimaakin TT-Volley kaipaisi. Hänen kätensä on kuitenkin siinä kunnossa, ettei pallon lyömisestä tule vielä mitään.

Hämeenlinnalaisten riveistä puuttui lauantaina jalkansa loukannut Riikka Koivusaari, joka kannusti nyt joukkuetta vaihtopenkiltä.

– Henkisesti tärkeä voitto, joka tekee tytöille hyvää. Saatiin siirrettyä lauantain kolmannen erän hyvää pelaamista tähän otteluun, selvitti Jani Lehtonen.

Hän oli tyytyväinen erityisesti joukkueensa syöttöön ja aloitusten vastaanottoon.

– Ässiä tuli paljon ja hyvin nostettiiin. Useimmiten voittaa, jos on syötöissä ja vastaanotossa vastustajaa parempi.

Lehtosen mukaan avausvoiton jälkeen TT-Volleyn on hyvä jatkaa Ykkössarjaa.

– Joukkue kyllä osaa. Tason pitäisi kuitenkin säilyä paremmin ja mieluummin matkan varrella parantua. Pelin tason ajoittaisista romahduksista on päästävä. (HäSa)

Asiasanat

Menot