Uutiset

TT-Volley jatkaa Ykkössarjassa

Hämeenlinnalainen Team Tawast Volley nähdään ensi kaudellakin lentopallon naisten Ykkössarjassa. Joukkue voitti sunnuntaina Oulussa toisessa karsintaottelussa Ettan erin 3–0 (25–11, 25–21, 27–25). Sarjapaikkansa joukkue uusi suoraan voitoin 2–0, sillä joukkue oli parempi myös lauantaina Hämeenkaaressa pelatussa ottelussa.

TT-Volley ylsi Oulussa kauden vahvimpaan esitykseensä. Ensimmäisen erän joukkue hoiteli mennen tullen, mutta kahdessa seuraavassa erässä joukkue joutui venymään enemmän kuin tosissaan. Hämeenlinnalaiset kuroivat nimittäin toisessa erässä Ettan 19–11-johdon erävoitoksi, ja kolmannen erän lopun tiukat käänteetkin päävalmentaja Jani Lehtosen johtama joukkue hoiteli kotiin.

– Toisen erän lopun veimme nimiimme lähes uskomattoman esityksen jälkeen pistein 14–2. Kolmatta erääkin olimme tappiolla jo 22–18, mutta niin vain likat pystyivät kirimään voittoon saakka, Lehtonen huokaili.

TT-Volley onnistui Oulun reissullaan koko arsenaalillaan. Passari Minna Tapola, keskipelaajat Katri Virtanen ja Sini Nousiainen, yleispelaajat Hanna Ylönen ja Aino Linnamaa, hakkuri Elina Ylönen ja libero Henna Juppo olivat vauhdissa jo lauantain Hämeenkaaren ottelussa, mutta sunnuntaina kokoonpano pystyi kiristämään ruuvia vielä parilla kierteellä.

– Paremmin ei joukkue olisi voinut kiittää seurajohtoamme erittäin hyvin järjestetystä Oulun reissusta. Puheenjohtajamme Ari Viitalan johdolla matka toteutettiin ihan täydellisesti pelaajia ja tärkeää ottelua ajatellen. Matkustimme Ouluun junalla, mutta ei meidän tarvinnut nuokkua penkeillä, vaan nukuimme hyvät yöunet makuuvaunussa, Lehtonen nauroi.

Joukkue kehittyi

Hyvää työtä TT-Volleyn luotsaajina tehneet Lehtonen ja kakkosvalmentaja Sakari Somerpalo saivat joukkueensa hyvän lentoon loppukaudesta. Hän kuitenkin muistutti, että varsinaisia sankareita joukkuelajeissa ovat aina pelaajat.

– Puhukoon Tami Tamminen ja muut valmentajagurut ihan mitä tahansa, mutta pelaajat sen varsinaisen työn aina tekevät. Ja mitä tärkeimmistä peleistä on kyse, sitä enemmän myös joukkueen henkinen kantti ratkaisee. Oli mukava seurata, miten joukkueemme hitsautui koko ajan paremmin yhteen ja kehittyi tasaisesti myös taidoissaan, Lehtonen muistutti.

Lehtonen ei osannut vielä sunnuntaina kertoa seuransa ykkösjoukkueen ensi kauden kuvioista.

– Nyt pitää ensin vähän juhlia ja ryhtyä vasta sitten suunnittelemaan tulevia. Ensimmäisenä seura ryhtyy varmaankin hiomaan kuvioita HPK-naisten ja TT-Volleyn yhteisen uuden valmennuspäällikön kanssa. Sarjapaikan säilyttäminen taisi olla ihan elintärkeä juttu myös yhteistyön kannalta, Lehtonen arveli. (HäSa)

Asiasanat