Uutiset

TT-Volley päätti alkusarjan tappioon

Hämeenlinnalaisen Team Tawast Volleyn vuoden viimeinen ottelu päättyi tappioon, mutta yhden lentopallon naisten 1-sarjapisteen hämeenlinnalaisjoukkue sai pistepussiinsa lisää. Hämeenkaaressa sunnuntaina vieraillut Kausalan Yritys oli TT-Volleyta parempi viiden erän ottelun jälkeen numeroin 3–2 (27–25, 16–25, 25–20, 15–25, 15–13).

TT-Volleyn valmentaja Sanna Heino oli tappiosta huolimatta tyytyväisempi joukkueensa esitykseen kuin lauantaina heikossa Raisio-ottelussa.

– Ihan selvä kurssinkohotus lauantain peliin, joka oli ihan kammottava floppi. Tällä kertaa oli sata kertaa paremmalla sykkeellä mukana. Totta kai tappio aina harmittaa, mutta hyvää oli, että pystyimme korjaamaan lauantain kammotuksen, Heino sanoi.

TT-Volley lähti kauteen tavoitteenaan ylemmän jatkosarjan paikka, mutta se lähtee hakemaan vauhtia tammikuussa alemmasta jatkosarjasta.

– Syksy ei mennyt tavoitteen mukaisesti. Meillä oli tarkoitus mennä ylempään jatkosarjaan jo tässä vaiheessa kautta. Peli oli ailahtelevaa. Meillä on ollut huikean hyviä pelejä, jollaisella pelin tasolla olisimme voineet haastaa tässä lohkossa minkä tahansa joukkueen. Toisaalta meillä oli nitkahduksia toiseen suuntaan. Meidän iso ongelmamme oli, että hyvän ja huonon päivän erot olivat järkyttävän suuret, Heino analysoi syksyn pelejä.

Nuoria esiin

Sunnuntaina Yritys-ottelu jätti päävalmentajalle joka tapauksessa hyvän maun.

– Tämä oli ihan hyvää peliä ja tästä on mukava lähteä ensi vuonna pelailemaan eteenpäin. Itselläni on ollut ajatuksena saada nuoria pelaajia aikuisten pelimaailmaan mukaan. Silokankaan Karoliina oli siitä esimerkiksi tässä ottelussa hyvä esimerkki. Hän tuli hienosti mukaan neljänteen ja viidenteen erään, Heino kehaisi.

Päävalmentaja ei heti viimeisen ottelun jälkeen osannut kertoa, millaisilla tavoitteilla TT-Volley lähtee tammikuussa käynnistyvään jatkosarjaan.

– Meillä on ensi viikolla parit treenit, joiden aikana tarkennetaan, mitä lähdemme tavoittelemaan ja mitä joukkue peleistä haluaa, hän suunnitteli.

TT-Volley voitti kahdestatoista ottelustaan neljä. Kerran se otti täyden kolmen pisteen potin ja kolme kertaa voitto tuli viiden erän pelin jälkeen. Lisäksi se sai pisteen sunnuntain 3–2-tappiostaan. TT-Volleyn lohkon voitti Helsinki Volley, joka hävisi ainoastaan kolme ottelua. Messukylän Toverit oli toinen ennen Raision Urheilijoita. Toiseksi viimeiseksi lohkossaan sijoittuneen TT-Volleyn taakse jäi ainoastaan yhden sarjapisteen saanut Vilppulan Tähti. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

23.10.2020

Fingerpori

comic