Uutiset

TT-Volley paransi mutta hävisi

Team Tawast -Volleyn naisten Ykkössarjan joukkueen päävalmentajaa Jani Lehtosta hymyilytti ja harmitti yhtä aikaa sunnuntaina Hämeenkaaressa.

Niukka 3-2 (23-25, 25-16, 25-20, 18-25, 15-12) -tappio lahtelaiselle Kappa-Volleylle tietysti kismitti valmentajaa. Pelin roima parannus kahteen edelliseen otteluun verrattuna oli kuitenkin hyvä asia.

-Tärkeintä oli oman tason selvä parannus kahden umpisurkean ottelun jälkeen. Tästä on hyvä lähteä alemman jatkosarjan otteluihin joskus tammikuussa. Tavoitteenamme on päästä sitä kautta Ykkössarjan play off -otteluihin, Lehtonen selvitti.

Hänen mielestään TT-Volleylta saattoi pettää sunnuntain viisieräisessä koitoksessa fysiikka.

-Ja uskon puutettakin oli. Vastustajakaan ei esittänyt oikeastaan yhtään mitään. Se oli voitettavissa.


Ailahtelua

Sekä TT-Volley että Kappa-Volley olivat sunnuntaina kuin vuoristoradalla. Välillä peli kävi mukavasti, välillä virheitä tuli enemmän kuin laki sallii.

Kotijoukkue oli parhaimmillaan voittoerissään. Etenkin neljännessä erässä pelissä oli iloinen ote. Silloin tikissä oli etenkin Ida Antila, joka hyökkäsi Minna Montolan tarjoamista namupasseista laidasta terävästi ja syötti todella pahoja.

Kotijoukkueen keskipelaaja Katri Virtanen oli myös hyvässä vireessä. Kokenut Laura Sinkkonen pelasi myös kelpo ottelun, eikä joukkueesta epäonnistujia kannata edes etsiä – kollektiivisesti onnistuttiin ja epäonnistuttiin.

Kappa-Volley on myös sekoitus kokemusta ja nuoruuden intoa. Kokeneet Sanna Tasanko ja Heli Mantila ovat Ykkössarjassa yhä kovaa valuuttaa. Ex-liigapelaaja Jenni Tuovila oli alussa hyvä, sitten huono, mutta ratkaisuerässä taas nainen paikallaan.

Sunnuntain ottelussa ei sijoituksia ratkottu. Kappa-Volley jatkaa kautta ylemmässä jatkosarjassa. Siltä puuttui sunnuntaina kaksi avainpelaajaa, kun Virpi Räsänen ja Marita Torkkeli olivat lauantaina lainassa Mestaruusliigan Pislaplokissa.


Kuusi peliä

Kolmanneksi alkusarjassa sijoittuneen Kappa-Volleyn lisäksi ylempään jatkosarjaan pääsivät lohkon kärkikaksikko Helsinki Volley ja nuorten maajoukkuepelaajista koottu Varala Team.

TT-Volley saa alempaan jatkosarjaan vastustajikseen Raision Urheilijat, Kausalan Yrityksen ja Messukylän Toverit. Kaksinkertaisessa sarjassa joka joukkueelle tulee kuusi ottelua. Voittaja pääsee Ykkösen pudotuspeleihin ja kaksi viimeistä joutuu karsimaan sarjapaikastaan.

-Meille alemman jatkosarjan voitto on realistinen tavoite. Voitimmehan alkusarjassakin vähintään kerran joka vastustajamme, Lehtonen sanoi.