Uutiset

TT-Volley pelaa sarjapaikastaan

Hämeenlinnalaisella naisten lentopalloilulla riittää vipinää. HPK kamppailee Mestaruusliigan pudotuspeleissä ja myös kaupungin Ykkössarjan joukkueella Team Tawast -Volleylla on todella paljon pelissä seuraavissa otteluissaan.

TT-Volley nimittäin pelaa sarjapaikkansa puolesta. Se kohtaa karsintaotteluissaan Oulun Ettan. Ykkössarjan paikka heltiää ensi kaudeksi kahdella voitolla.

TT-Volley ja Etta aloittavat lauantaina kello 16 Hämeenkaaressa. Toinen ottelu on edessä sunnuntaina Oulussa. Kolmannenkin kerran joukkueet kohtaavat, jos tarvetta on. Se peli on taas Hämeenkaaressa, ensi viikon sunnuntaina kello 13.

– Innokkaalla mielellä lähdemme karsintaan. Tulevat ottelut ovat meidän mestaruuspelejämme, vaikka nyt pelataankin putoamista vastaan. Kiva on kuitenkin päättää kausi tällaiseen loppuhuipentumaan, sanoo TT-Volleyn päävalmentaja Jani Lehtonen.

Hän on hyvinkin luottavainen ennen kauden pääotteluita.

– Joukkue on valmistautunut hyvin karsintaan. Harjoituksissa on ollut tekemisen meininkiä. Mielestäni meillä on hyvät asetelmat karsintaan. Tärkeintä on pitää oma peli hyvällä tasolla. Henkien pelejähän nämä ovat.

TT-Volleyn tilanne on siinäkin mielessä hyvä, että joukkue pääsee pelaamaan parhaalla mahdollisella koostumuksellaan. Loukkaantumishuolia ei ole.

Ettaa Lehtonen ja hänen suojattinsa ovat nähneet videolta.

– Samankaltainen joukkue kuin me. Ettalla on muutama kokenut pelaaja ja paljon junioreita. Se puolustaa hyvin eli meidän on oltava kärsivällisiä hyökkäyspelissämme, valmentaja arvioi.

Sininen meri

Lehtonen korostaa kotiyleisön merkitystä kauden ratkaisuotteluissa.

– Kannustava kotiyleisö on meille se seitsemäs pelaaja. Toivon, että saamme täytettyä Hämeenkaaren. Tunnelmaa virittää myös junnujoukkueista koottu rumpuryhmä. Katsomossa on sitten sininen meri, kun seuramme lahjoittaa sadalle ensimmäiselle katsojalle TT-Volleyn sinisen paidan, Lehtonen kertoo. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

3.6.2020