Uutiset

TT-Volley taipui hyvällä pelillä

Team Tawast -Volley voi hyvillä mielin alkaa valmistautua tammikuun 10. päivänä käynnistyvään lentopallon naisten ykkössarjan alajatkosarjaan. TT-Volley hävisi alkulohkonsa päätöspelin sunnuntaina Helsinki-Volleylle erin 3–1 (25–20, 26–24, 22–25, 25–21), mutta pelasi ajoittain jo varsin hyvää lentopalloa.

Hel-Volleylle kolmen pisteen voitto oli arvokas, sillä joukkue varmisti sillä kakkoslohkon voittonsa.

TT-Volley oli parhaimmillaan toisen ja kolmannen erän taka-ajotilanteissa. Toista erää kotijoukkue oli häviöllä jo pistein 20–12, mutta hävisi erän lopulta vain parilla pinnalla. Kolmannessa erässä Hel-Volley oli karkuteillä jo 18–10, mutta erä kääntyi lopulta TT-Volleylle neljän pinnan erolla.

– Ne tilanteet olivat ilman muuta pelimme kohokohtia. Erävoitto lohkomme kärkikastiin kuuluvasta joukkueesta lupaa hyvää kevään peleihin. Perustekemistä pitää kuitenkin vielä parantaa, suunnitteli TT-Volleyn peliä sunnuntaina luotsannut Sakari Somerpalo.

TT-Volleyn paras pisteiden tekijä Elenia-areenan isolla kentällä pelatussa ottelussa oli Riikka Koivusaari. HPK:n liigakokoonpanoon kuuluva yleispelaaja teki 22 pistettä (+18).

Hyvän ottelun pelasi myös nuori keskitorjuja Milja Heikkilä. Hän kokosi 16 pinnaa (+13). Myös yleispelaaja Irina Lehtonen lukeutui TT-Volleyn onnistujiin. Hän ei ollut kentän pisimpiä pelaajia, mutta nakutteli pinnoja mukavasti.

Hel-Volleyn pistenikkari oli hakkuri Ella Eloranta (22/+7). Yleispelaaja Silke Niskala iski 19 pistettä (+16).

Tutut vastustajat alajatkosarjassa

TT-Volley ylsi kahdeksan joukkueen alkulohkossaan seitsemänneksi. Se sija heltisi kahdella voitolla.

Lohkonsa alajatkosarjassa TT-Volley kohtaa Salon Viestin, Raision Urheilijat, Rantaperkiön Iskun ja Hel-Volleyn nuorisojoukkueen.

– Kausi jatkuu tuttuja joukkueita vastaan. Tämänpäiväisen pelin perusteella voittojakin pitäisi olla luvassa. Olemme saaneet koko ajan lisää varmuutta, eikä pelin taso heittele enää aivan niin paljoin kuin alkukaudesta. Tänään meillä oli vastustajana sarjamme kovimpia yhdistelmiä, ja peli ratkaistiin kokemuksella, valmentaja Somerpalo pohti. (HäSa)

Asiasanat