Uutiset

TT-Volleylla kovia pelejä ykkössarjassa

Hämeenlinnalainen Team Tawast -Volleyn naisten ykkösjoukkue pelaa syksyn ensimmäisen sarjaottelunsa sunnuntaina Huittisissa. Karsintojen kautta sarjapaikkansa uusinut joukkue kohtaa etelälohkon kamppailussa Vampulan Urheilijoiden kakkosjoukkueen.

TT-Volleyn nuori joukkue aloittaa kauden jälleen kerran haastajana. Ykkössarjan kovista joukkueista Jani Lehtosen valmentama TT-Volley kohtaa muun muassa helsinkiläisen Hel-Volleyn ja tamperelaisen MesTon.

– Reissaamme tällä kaudella akselilla Helsinki-Turku-Tampere. Luvassa on taas kovia pelejä, mutta tavoitteenamme on vähintään uusia sarjapaikkamme ensi kaudelle. Olemme pyrkineet saamaan irti jokaisessa harjoituksessa sen parhaan latinkimme, ja samaa menoa yritämme saada siirrettyä nyt myös peleihin – ensin taistelemme jokaisesta pallosta, sitten erästä ja lopulta myös otteluvoitosta, Lehtonen suunnittelee.

Lehtonen hyppäsi TT-Volleyn ruoriin kesken viime kauden. Seuran naisten joukkueita mies on valmentanut aiemminkin.

– Kyllä naisten valmentaminen on jo tuttua puuhaa. Meillä on tahtonut olla ongelmana henkisen kantin pettäminen. Emme saavuta voittoja, jos vain olemme läsnä kentällä. Kova tsemppi on kaivettava esiin, sillä se vie pitkälle, Lehtonen muistuttaa.

TT-Volley on uudistunut jonkin verran viime kaudesta. Kokeneita jyriä puuttuu riveistä, mutta mukana on sitäkin enemmän nuorta voimaa.

– Uusi kapteenimme Katariina Viitapohja on onneksi kokenut pelaaja, joka keskitorjujana näyttää esimerkkiä nuorille lupauksillemme. Joihinkin peleihin saamme taas myös muutamia pelaajia HPK:n liigaringistä. Toisaalta meillä on myös farmijoukkue kakkossarjassa, jossa peluutamme 3–4 tyttöä, Lehtonen kertoo.

Kakkossarjassa kolme joukkuetta

TT-Volleyn värit ovat edustettuina tälläkin kaudella myös kakkossarjassa. Naisilla on mukana kaksikin joukkuetta ja miehet mäiskivät palloa aiempien kausien tapaan yhdellä porukalla.

Ari Viitala valmentaa seuran naisten kakkosjoukkuetta, ja Juha Siltanen luotsaa TT-Volleyn naisten kolmosjoukkuetta, joka pelaa nimellä Linnan neidot. Miesten joukkueen peräsimessä on puolestaan Jukka Paakkola. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic