Uutiset

TT-Volleyllä tahmea kotiavaus

Hämeenlinnalainen Team Tawast -Volley ei onnistunut valloittamaan uutta Elenia-areenaa syksyn ensimmäisessä naisten ykkössarjan ottelussaan. Vaisusti pelannut joukkue hävisi sunnuntaina Rantaperkiön Iskulle erin 3–1 (25–12, 22–25, 25–19, 25–19).

Hengetön TT-Volley ei saanut peliään rullaamaan kuin ajoittain. Lennokasta meno oli vain toisen erän lopussa, jossa joukkue kiri Sini Nousiaisen syöttövuorolla tilanteesta 19–22 erävoittoon. Kaksi ässäkin tarjoillut yleispelaaja syötti putkeen seitsemän pinnaa.

Nihkeimmillään TT-Volleyn peli oli puolestaan avauserässä, jossa joukkue ylsi vain 12 pinnaan.

– Teimme ihan hirveästi virheitä. Puolustus- ja syöttöpeli oli todella huonoa. Viikko sitten hävisimme sarja-avauksen hyvällä pelillä LP Vampulalle, mutta siitä ottelusta tasomme romahti täydellisesti, harmitteli TT-Volleyn kapteeni Katariina Viitapohja.

Viitapohja ei halunnut selitellä tappiota, mutta muistutti, että TT-Volley otti tuntumaa Elenia-areenan eteläpäädyn kenttään ensimmäistä kertaa.

– Emme ole edes harjoitelleet hallin tässä päädyssä. Ehkä ensimmäisen erän konttaaminen meni osittain sen piikkiin, Viitapohja arveli.

Valmentaja Lehtonen synkkänä

TT-Volleyn valmentajaa Jani Lehtosta ei naurattanut ottelun jälkeen. Mies antoi sapiskaa koko joukkueelleen.

– Nyt on sitten ihan turha keksiä minkäänlaisia selityksiä. Vastustaja Rantaperkiö on sarjanousija ja pelasi meidän tavoin ensimmäistä kertaa tässä hallissa – miksi heidän pelinsä kuitenkin pyöri paremmin kuin meidän?

– Kyllä tämä on nyt ihan meidän pääkopastamme kiinni. Aristelemme kentällä aivan käsittämättömästi, emmekä tee etukäteen sovittuja asioita. Rantaperkiö on tällä kaudella päävastustajiamme, mutta meille eivät vaan pinnat kelpaa, jyrisi Lehtonen.

TT-Volley jatkaa ykkössarjan kakkoslohkon pelejään ensi sunnuntaina kohtaamalla Raisiossa Raision Urheilijat. (HäSa)

Asiasanat