Uutiset

TT-Volleyn juhlaottelu päättyi pettymykseen

Team Tawast -Volley kärsi kolmannessakin naisten ykkössarjan alemman jatkosarjan kotimatsissaan kirvelevän tappion. Raision Urheilijat oli epäkohtelias vieras, sillä se voitti TT-Volleyn 10-vuotisjuhlaottelun pitkän kaavan jälkeen luvuin 3-2 (18-25, 25-21, 25-19, 20-25, 15-8).

TT-Volleyn valmentaja Jani Lehtonen pettyi, kun ryhmän hyvä ote suli taas kerran ratkaisuhetkillä.

-Voi, voi, hän tiivisti tunnelmansa.

-Meidän eväät eivät näköjään riitä ratkaisuvaiheissa. Olemme niin monta kertaa hävinneet tie breakin (tenniksessä katkaisupeli). Lopussa oikein kukaan ei uskaltanut ratkaista. Ennätysyleisölle on annettava iso kiitos. Kiva olisi ollut voittaa yleisönkin takia, Lehtonen sanoi.

Lehtosen mielestä ryhmänsä pelissä oli silti paljon hyvääkin.

-Paljon positiivisiakin asioita oli. Sinällään hyvä peli, mutta hävittiin. Vastustaja oli kieltämättä hyvä.


Virtanen hyökkäsi

TT-Volleyn myönteisintä antia oli ehdottomasti keskipelaaja Katri Virtasen onnistunut hyökkäyspeli. Passari Minna Montola haki hyvin Virtasen keskeltä ja aiheutti vastustajan torjunnalle ylimääräistä uhkaa. Virtanen pelasi varmaankin kauden parhaan pelinsä, sillä hän myös syötti vaarallisesti.

TT-Volley oli varsinkin häviämissään erissä vaikeuksissa vastaanoton kanssa. Lehtonen teki kaikkensa muutoksilla, jotta vastaanotto olisi alkanut toimia toivotusti.

-Pakko oli kokeilla eri vaihtoehtoja. Viimeisissä peleissä meillä on aina joku osa-alue tökkinyt. Hyvän voitetun neljännen erään jälkeen vastaanotto sekosi, passit lentelivät minne sattuivat eikä uskallettu lyödä kunnolla. Lehtonen manasi murheellista päätöserää.

Hakkurina aloittanut, mutta välillä vastaanottavana yleispelaajanakin pelannut 166-senttinen Aino Linnamaa on joukkueen lyhin, mutta hän uskaltaa lyödä räväkästi ja arkailematta.

Kokenut Laura Sinkkonen alusti neljännen erän voittoa kahdella tärkeällä ässällä loppuhetkillä. Sinkkonen oli parhaimmillaan kolmannessa ja neljännessä erässä.

TT-Volleyn avauskuusikon täydensivät keskipelaaja Hanna Ylönen ja Ida Antila, joka torjui neljännen erän päätöspisteen. Henna Juppo esiintyi liberona.

TT-Volley aloitti tammikuun alussa jatkolohkonsa vierasvoitolla, mutta se on hävinnyt sen jälkeen kolme kotiotteluaan. Lohkon kaksi viimeistä joutuu putoamiskarsintaan.

-Voimme heittää hyvästit tavoitteenamme olleelle lohkovoitolle ja paikalle playoffseihin. Meillä on iso työ välttää karsinnatkin, vaikka voittaisimme kaksi viimeistä vieraspeliä, Lehtonen laskeskeli.

Ennen ottelua Lentopalloliitto palkitsi Kauko Lahtisen kultaisella laatalla. TT-Volley palkitsi vuoden seuratyöntekijänä Olli Helmisen. (HäSa)

Mainos