Uutiset

TT-Volleyn naiset putosivat ykkössarjasta

TT-Volleyn taival lentopallon naisten 1-sarjassa päättyi, kun joukkue hävisi lauantaina karsinnan toisen osaottelun Ylöjärven Ryhdille kotiareenallaan. Myös toinen kohtaaminen päättyi selvin eräluvuin 0–3 (22–25, 16–25, 19–25).

Ottelu alkoi hämeenlinnalaisittain lupaavasti. Vastaanottopeli sujui ja valmentaja Sakari Somerpalon pelaajille teroittamat vaikeat syötöt siivittivät TT-Volleyn muutaman pisteen johdon.

Ylöjärven Ryhti teki kuitenkin vähemmän teknisiä virheitä. Sopivasti karsintoihin pari pelaajavahvistusta liigasta saanut joukkue oli pallon käsittelyssä rutinoituneempi. Varsinkin ensimmäisen jakson loppupuolella pallot pysyivät vastustajaa paremmin rajojen sisäpuolella ja hyökkäykset ohittivat useita kertoja TT-Volleyn torjunnan.

Toinen erä eteni alusta loppuun ylöjärveläisten hallinnassa. TT-Volley otti selkeitä riskejä ja ne kostautuivat. Muutama syöttö jäi verkkoon, moni meni pitkäksi tai leveäksi. Kasvava hätä lisäsi virheitä ja Ryhti kuittasi erän melko helposti.

Kolmannen alku oli taas parempaa peliä hämeenlinnalaisilta. Ajoittain pallo kulki näyttävästi. Hetken vaikutti siltä, että kotijoukkue saattaisi vielä venyttää ratkaisun ainakin neljänteen erään.

Ryhti ratkaisi erän ja ottelun kuitenkin jo reilusti ennen viimeisiä pisteitä. Avauserän tapaan hämeenlinnalaispuolustuksessa sattui lukuvirheitä ja Ryhti iski torjunnan välistä loppuratkaisut. Viimeisen pallon upotti Ylöjärven Inka Raitala, joka oli läpi ottelun terävä hyökkäysten viimeistelyssä.

– Tänään otettiin tietoisia riskejä ja aina ei niissä onnistuttu. Hyvää oli se, ettei pelissä ollut paljon huonoja kohtia. Ainoastaan toisessa erässä oltiin vähän enemmän hukassa, TT-Volleyn valmentaja Sakari Somerpalo summasi.

Akatemiajoukkueella ykkössarjaan

Joukkueen tärkeistä pelaajista Riikka Koivusaari käväisi kentällä, mutta ei pelannut edes avauserää loppuun.

– Hänellä on yläraajavamma, eikä hän voinut käytännössä iskeä kovia lainkaan. Olisin ehkä voinut peluuttaa häntä takakentällä, mutta päätin kuitenkin ottaa hänet kokonaan pois, Somerpalo valotti.

– Molemmat ottelut hävittiin puhtaasti, joten siinä ei ole mitään selittelemistä. Parempi voitti. Jos jotain jossittelee, olisi meidän pitänyt voittaa muutama peli joulun jälkeen, jotta karsinnalta olisi vältytty. Jatkosta en tiedä vielä mitään, Somerpalo myönsi.

TT-Volley sulautuu ensi kaudella HPK-naisiin. Seuralla on todennäköisesti kuitenkin edelleen joukkue myös ykkössarjassa.

– Aiomme anoa lentopalloliitolta HPK:n akatemiajoukkueelle paikkaa ykkössarjaan. Asia pannaan vireille jo maanantaina, suunnittelee TT-Volleyn puheenjohtaja Ari Viitala. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic