Uutiset

TT-Volleyn naiset välttivät jumbosijan

Team Tawast -Volleyn lentopallon naisten Ykkössarjan joukkueen päävalmentaja Jani Lehtonen puhkui tyytyväisyyttä sunnuntaina, kun hänen suojattinsa päättivät alemman jatkosarjan komealla vierasvoitolla.

TT-Volley nujersi Mikkelin Passarit eränumeroin 25–20, 25–22, 25–19. Samalla varmistui, etteivät hämeenlinnalaiset jää lohkossaan viimeiseksi. Seuraavaksi edessä ovat karsintapelit, mutta niihin TT-Volley saa kotiedun.

– Äärimmäisen hyvä peli meiltä. Minna Tapola ja Henna Juppo puuttuivat kokoonpanosta vieraspelissä. Joukkue kuitenkin näytti, että se pystyy voittamaan. Mikkelistä ei ole taidettu hakea aikaisemmin tällä kaudella 3–0-voittoa. Jo aamutreeneissä näki, että pelaajilla on nyt hyvä moodi. He pelasivat ehjän pelin ja joukkueessa oli pelkkiä onnistujia. Olen ylpeä likoista. Tämä oli meille todella iso voitto, Lehtonen kehui ja piti kauden viimeistä sarjaottelua hienona huipentumana joukkueensa osin raskaallekin sarjakaudelle.

Omistaan Lehtonen nosti esiin nuoren passarin Reetta Pekkolan.

– Hän vastasi huutoon ja pelasi hienon ottelun. Sitä oli kiva katsella.

TT-Volleyn kausi jatkuu ykkössarjan karsintaotteluissa pohjoislohkon jumboksi jäävää joukkuetta vastaan. Sarjapaikka heltiää kahdella voitolla. TT-Volley saa aloittaa karsinnan kotiottelulla.

– Kotietu on meille iso juttu, Lehtonen vakuutti.

Tuleva TT-Volleyn vastustaja ja karsinnan pelipäivät ovat vielä hämärän peitossa. Pohjoislohkon alemman jatkosarjan pohjalla on kolme joukkuetta, joista yksi välttää tykkänään karsinnan. Ensi viikonloppuna pelattava viimeinen kierros ratkaisee pohjoislohkon tilanteen. TT-Volley saa vastaansa joko Oulun Ettan, Laihian Lujan tai kuopiolaisen Puijo Wolleyn. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

30.5.2020