Uutiset

TT-Volleyn naisten peli hukassa

Hämeenlinnalaisen Team Tawast -Volleyn pistesarake näyttää yhä nollaa lentopallon naisten Ykkössarjassa. Tamperelainen Mesto tuli sunnuntaina Elenia-areenaan varamiehisenä, mutta lähti kotimatkalle vakuuttavana voittajana. Lopputulos 3–0 (25–13, 25–15, 25–21) ei jätä sijaa edes jossittelulle.

TT-Volleyn peliä leimasi pelirohkeuden puute. Joukkueen hyökkäyspeli oli heiveröistä. Kenttäpuolustus oli ajoittain ihan ok, mutta torjunnoista ei ollut edes puhetta. Vain yksi torjuntapiste löytyy kotijoukkueen tilastosta. Sen otti Sini Nousiainen.

Kahdessa ensimmäisessä erässä Mesto oli ylivoimainen. Kolmannessa TT-Volley pääsi hetkeksi peliin mukaan kentälle tulleen Karoliina Silokankaan (5/+4) kahden ässäsyötön ja parin hyökkäyspään ratkaisun ansiosta. Tilanteesta 17–17 Mesto meni kuitenkin taas menojaan.

TT-Volleyn päävalmentaja Jani Lehtonen oli omiinsa pettynyt.

– Tämä on tällä hetkellä meidän tasomme, eikä se ole häävi. Vastustajalta puuttui kolme–neljä pelaajaa, eikä sekään kaksisesti pelannut. Me pelasimme kuitenkin huonommin. Oikea joukkue voitti, Lehtonen selvitti.

Hänen mielestään TT-Volleyn pelin ongelmana on arkuus.

– Pelätaan tehdä suorituksia. Hengetöntähän se oli. Äijämäisemmin pitäisi pystyä pelaamaan. Vaikeaa on tällä hetkellä.

TT-Volleysta on turha etsiä onnistujia. Tehokkain oli HPK:n liigajoukkueeseen kuuluva Riikka Koivusaari saldollaan 13/+10. Hanna Ylönen pelasi liberona ja teki voitavansa. Hän puolusti kelvollisesti. Omilla virheillään TT-Volley antoi Mestolle 18 pistettä ja sekin on turhan paljon kolmeen erään – varsinkin, kun peli on kohtuullisen riskitöntä.

Voss tylytti

Mesto oli rohkeampi ja varmempi kuin kotijoukkue. Etenkin Heidi Voss tylytti hämeenlinnalaisia. Hän teki 19 (+17) pistettä. Niistä neljätoista tuli hyökkäämällä, kaksi ässäsyötöllä ja kolme torjunnalla.

Vasta 16-vuotiaan Essi Tukian nimi kannattaa laittaa muistiin. 192-senttinen keskipelaaja on yksi Meston helmistä ja melko varmasti tulevaisuuden liigapelaaja. Elenia-areenassa raamikkaan Tukian saldo oli 9/+6. Samaan pääsi Meston toinenkin keskipelaaja Laura Mäkikalli. Libero Emma Mutka kuului myös sunnuntain onnistujiin. Passarien kamppailussa Meston Johanna Lepola jätti TT-Volleyn sveitsiläisen Elis Albertinin hopealle.

TT-Volley jatkaa Ykkössarjaa ensi viikonloppuna kahdella ottelulla. Lauantaina joukkue vierailee Salossa ja sunnuntaina on vuorossa kotiottelu Helsinki-Volleyn toista joukkuetta vastaan.

– Ne ovat meille tärkeitä otteluita. Viikonlopuksi on löydettävä lääkkeet, joilla saamme peliä parannettua, Lehtonen tuumi. (HäSa)

Asiasanat

Menot