fbpx
Uutiset

Tuhannen kapakan lautta

Totisesti lopun ajat ovat nyt lähellä. Royal Caribbean Cruises-yhtiö on tarpeeksensa katsellut ihmiskunnan pahuutta ja päättänyt antaa vedenpaisumuksen hävittää kaiken maan päältä.

Mutta Royal Caribbean Cruises on päättänyt säästää hurskaan sopimuskumppaninsa Aker Yardsin Suomen Turusta ja käskenyt tätä rakentamaan arkin, jommoista ei maailmassa ennen ole nähty. Sellainen arkki ei mahdu kääntymään minkään vähäisemmän kuin vedenpaisumuksen päällä.

Ja sen arkin työnimeksi on pantu Genesis, joka tarkoittaa Ensimmäistä Mooseksen kirjaa. Se on se liiteasiakirja, johon tämän aiesopimuksen tarkemmat yksityiskohdat on kirjattu.

Niin siis Royal Caribbean Cruises sanoi Aker Yardsille:

– Tee arkki honkapuista, rakenna se täyteen kammioita, ja tervaa se sisältä ja ulkoa. Rakenna siihen kolme kerrosta: alimmainen, keskimmäinen ja ylimmäinen.

– Olkoon arkin pituus kolmesataa kyynärää ja olkoon joka kyynärän matkalla ainakin pari baaritiskiä. Niin, ja yökerhoja pitää olla myös yltäkyllin ja muitakin juottoloita, jotta kenellekään ei tulisi merellä jano.

– Ja kerää arkkiin maksukykyistä väkeä kaksittain, kolmittain ja isommallakin porukalla syömään ja juomaan ja seilaamaan ees taas sinne tänne ilman sen kummempaa päämäärää. Ja kutsu myös suuri joukko lehdistöväkeä ihmettelemään tätä suunnatonta vehjettä, jonka me yhdessä rakennamme pitämään nämä tuhannet baarikaapit pinnalla.

Ja Aker Yards painoi nämä sanat mieleensä. Sitten hän kutsui kokoon poikansa, vaimonsa ja alihankkijansa ja jäi odottamaan tarkempia ohjeita.

Niin Royal Caribbean Cruises sanoi Aker Yardsille:

– Sinun ja sinun alihankkijoittesi kanssa minä teen liiton, jonka merkiksi me nyt yhdessä ryhdymme keksimään tälle arkille aivan mielipuolisen mahtipontista nimeä, joka on oleva tämän luomakunnan valtavimman laineilla liikkuvan lähiöpubin arvoinen.

Niin he istuivat yhdessä pohtimaan, millainen nimi olisi kelvollinen tälle maailman suurimmalle kelluvalle kapakalle.
Kun työnimeksikään ei ollut kelvannut vähempi kuin
“Luomiskertomus”, paineet lopullisen nimen keksimiselle olivat totisesti suuret.

– Kävisikö Messiaan Toinen Tuleminen?

– Liian arkinen.

– Lajien Synty?

– Liian rahvaanomainen.

– Atlantiksen Arvoituksen Lopullinen Ratkaisu?

– Tylsä.

– Tähtien Sota XXIV: Sithin Imperiumin Pimeän Puolen Ritarin Pojan Paluu?

– Liian monimutkainen.

– Aku Ankka ja Nelikulmaiset Munat?

– Hmm… eikös se ole jo käytetty jossakin muualla.

– No entä Kunta- ja Palvelurakenneuudistushankkeen Peruspalveluohjelman Valmisteluryhmän Laatimien Eri Vaihtoehtojen Arviointiraporttien Lopullinen Säilytyspaikka?

– Tuo on kyllä aika hyvä. Mutta alus taitaa olla sille liian pieni.

Menot