Uutiset

Tuija Rosenqvist ratsasti Suontaan maastoestekilpailuiden voittoon

”Hyvä!”-huudot kajahtelivat ilmaan sunnuntaina Suontaan Kartanon upeissa maisemissa, kun ratsastajat kehuivat ratsukkojaan onnistuneiden hyppyjen jälkeen 1. tason maastoesteratsastuskilpailuissa.

Ja huudoille oli syytäkin, sillä maastoesteratsastus on vaativa laji. Valjakot hyppäsivät kuudentoista kiinteän 90-senttisen esteen yli ja laukkasivat ylä- ja alamäkiä huimaa vauhtia Seppo Laineen suunnittelemalla radalla.

Vuosittain Suontaan kartanolla järjestettävän kilpailun voittoon ratsasti Lempäälän Ratsastusseuran Tuija Rosenqvist hevosellaan Narvik. Suontaan maastoestekilpailussa ei pelkästään vauhti ja virheettömyys ratkaise voittajaa, vaan Suontaan kilpailut ovat ainoita tyyliluokan maastoestekilpailuja Suomessa. Tällöin tuomarit arvostelevat ratsukon kokonaisvaikutelman.

7-vuotias Narvik ja Tuija Rosenqvist esittivät todella tyylikkään ja puhtaan kilpailusuorituksen ja tuomareilta heltisi kovat yhteispisteet 9,7. Rosenqvist oli lähes täydelliseen suoritukseen erittäin tyytyväinen.

– Kilpailu meni meiltä oikein hyvin. Tämä oli toinen kilpailu vakavan loukkaantumisen jälkeen, sillä hevonen oli 1,5 vuotta sivussa jalkavamman takia. Narvik on kuitenkin erittäin lahjakas hevonen, joka on kaikilla osa-alueilla hyvä eikä sillä ole heikkouksia. Erityisen tärkeää on kuitenkin saada hevonen fyysisesti sellaiseen kuntoon, että jalat saataisiin kestämään, Tuija Rosenqvist kertoi.

Toiseksi kilpailussa tuli Kangasalan Ratsastajien Sonetta Humala hevosellaan Madeira. Madeiran ja Sonetta Humalan yhteispisteet olivat 8,5. Kymmenyksellä heille hävisi kolmanneksi ratsastanut Helsingin Wiisikoiden Marika Anttila ja Elmero.

Hämeenlinnalaisvaljakoista parhaiten onnistui Kanta-Hämeen Ratsastajien Johanna Nättinen. Nättinen ratsasti hevosellaan Sakiro M seitsemänneksi yhteispistein 7,6.

Nuorelle Johanna Nättiselle Suontaan kilpailu oli vasta uran toinen maastoestekilpailu ja tuomarit kehuivatkin Nättistä ja Sakiro M:ää erittäin potentiaaliseksi valjakoksi. Myös Johanna Nättinen oli suoritukseensa tyytyväinen.

– Meillä meni hienosti. Nämä olivat vasta toiset kenttäestekilpailumme. Tämä on haastavaa, kun on kiinteät esteet ja tässä pitää kaikki palikat olla kohdallaan pärjäämistä varten. Viikon päästä jatkamme kilpailemista Kangasalla, Nättinen totesi. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

3.4.2020