Uutiset

Tukholman iskijä vangittiin – "Akilov tunnustaa terroririkoksen"

Tukholman terrori-iskusta epäilty Rahmat Akilov vangittiin alkuiltapäivästä sen jälkeen kun hän oli tunnustanut ajaneensa kuorma-autolla väkijoukkoon.

– Akilov tunnustaa terroririkoksen, hänen asianajajansa Johan Eriksson totesi vangitsemisoikeudenkäynnin alussa.

Myöntäminen ei tullut yllätyksenä, sillä ruotsalaisten lehtitietojen mukaan uzbekistanilainen Akilov oli tunnustanut tekonsa jo poliisin kuulusteluissa. Viime perjantaina tapahtuneessa iskussa neljä ihmistä kuoli ja 15 loukkaantui Akilovin ajettua varastetulla kuorma-autolla ihmisten päälle kävelykadulla Tukholman keskustassa. Loukkaantuneista kahdeksan on edelleen sairaalahoidossa, kaksi vakavammin ja kuusi lievemmin loukkaantuneina.

Asianajaja Eriksson kritisoi vangitsemisoikeudenkäynnin jälkeen poliisia lukuisista tietovuodoista, joiden hän pelkäsi vaarantavan asiakkaansa oikeusturvan. Ruotsin television SVT:n haastattelussa hän vertasi tapausta norjalaisen joukkomurhaajan Anders Behring Breivikin oikeudenkäyntiin ja korosti, että on tärkeää hoitaa kaikki oikeusvaltion periaatteiden mukaisesti.

Poliisi otti sunnuntaina kiinni myös toisen henkilön epäiltynä terroririkoksista, mutta hänen mahdollista vangitsemistaan ei käsitelty samaan aikaan Akilovin kanssa. LM-HäSa

Päivän lehti

25.9.2020

Fingerpori

comic