Uutiset

Tulee ainakin väriä politiikkaan

Ilkka Kanervan valinta ulkoministeriksi oli varsinainen yllätys monille politiikkaa seuraaville. Kyllähän Ike on vanha kehäkettu, eikä varmaan ihan heti alistu presidentti Halosen ”kainalokepiksi”.

Kokoomukselta, kuten myös toisilta puolueilta, näyttää puuttuvan kielitaitoisia nuorempia valtiomiehiä, jotka olisivat harrastanet edes vähän ulkopolitiikkaa. Johtuu varmaan siitä, että politiikka ei enää vedä kansakunnan parhaimpia voimia puoleensa, se taas antaa monille täysverisille pyrkyreille tilaisuuden.

Kanervan henkilöhistoriaa painavat useat takinkäännöt, milloin ollaan itä-ystävää ja milloin länsi-ystävää, riippuen ehkä siitä, mitä oma henkilökohtainen etu juuri sinä hetkenä vaati.

Kyllähän Ikeäkin varmaan myös aiemmat toilailut harmittavat ja kaduttavat, kunhan niitä ei tulisi enää lisää. Jotenkin uskaltaisi ennakoida, että iltapäivälehdillä riittää kirjoitettavaa, kun ”veljekset” Kanerva ja Väyrynen maailmalla touhuavat.

Tulee ainakin väriä politiikkaan. Edellinen ulkoministeri olikin varsin väritön persoona.

Politiikasta on vahvasti tulossa tämän päivän mediamaailmassa sirkushuvia kansalle, odotetaan vain, että kuka töppää rajuimmin. Aiempaan aikaan, jolloin politiikkoja laajemmin kunnioitettiin, ei ole enää paluuta, ehkä se on pelkästään sitä tervettä arkireaslimia.

Jari Koskisen pudottaminen pois ministeripostilta oli Hämeelle menetys, rauhallinen ja maltillinen kaveri ei pärjää pyrkyritaisteluissa.

Jarin posti tippui varmaan siihen, kun sunnuntain iltauutiset suorastaan vaati Kataista kantamaan vastuunsa ja ottamaan valtiovarainministerin posti.

Ulkoministeriksi Jari olisi ollut ehkä sittenkin kokematon, mutta uskottavuudessa kyllä vähintäänkin Kanervan veroinen. Kyllä vahvan hallituspuolueen ”ryhmyrinkin” paikka olisi ollut Hämeelle arvokas.

Politiikan seuraaja

Janakkala

Päivän lehti

26.5.2020