Uutiset

"Tuli syötyä suklaata - heittäkää minut selliin"

Hollantilainen journalisti asteli tuomioistuimen eteen vaatimaan syytettä niskaansa. Mies kertoi syöneensä suklaata, joka sisältää lapsityövoimalla kerättyä raaka-ainetta – kaakaota.

Journalisti, Teun van de Keuken nimeltään, piti tekoaan ilmeisen pahana senkin takia, että suklaapatukoita oli sitten saman tien mennyt peräti 17 kappaletta.

Syyttäjä ei kuitenkaan pitänyt journalistin rötöksiä riittävän vakavina oikeusjutun nostamiseen. Ei siitäkään huolimatta, että van de Keuken ilmoitti ilman muuta kuuluvansa vankilaan sovittamaan tekojaan.

Saksalaisneidit suihkivat hälyttävän paljon deodoranttia

Saksan pohjoisrannikolla toimivassa nuorisohotellissa lomailleet nuoret naiset innostuivat suihkimaan päälleen deodorantteja sellaiset määrät, että palokunta saapui paikalle tutkimaan tulista parfymointihinkua.

– Deodoranttia oli ilmassa niin paljon, että se riitti laukaisemaan palohälyttimen, Volker Buttgereit Büsumin poliisista kertoo.

Viranomaisille oli yllätys, että runsas deodorantti voi laukaista hälytysjärjestelmän toimimaan.

– Toivottavasti tytöt käyttävät ensi kerralla hieman vähemmän deodoranttia, Buttgereit sanoo.

Sankarivaari taltutti anakondan

Brasilialaisvaari kävi armottoman puoli tuntia kestäneen painiottelun hänen lapsenlapsensa kimppuun käyneen anakondan kanssa. Lopussa kiitos seisoi, mutta vasta ankaran taiston jälkeen.

Matheus Pereira de Araujo, ikää kahdeksan vuotta, oli kaikessa rauhassa leikkimässä ystäviensä kanssa lähellä isoisän maatilaa. Yhtäkkiä pikku-Matheus oli kuitenkin joutunut boan kuolettavaan syleilyyn.

Isoisä Joaquim Pereira kuuli pojan hätääntyneen huudon. Hän riensi katsomaan mikä hätänä ja näki tilanteen koko karmeudessaan: peräti viisimetrinen limanuljaska oli täydessä työssä kuristamassa hänen lapsenlastaan.

Vaarilla ei pitkään nokka tuhissut. Hän ryntäsi anakondan kimppuun veitsellä ja kivillä aseistautuneena. Käärme vastasi haasteeseen alkamalla kuristaa myös isoisää.

Vaari ei kuitenkaan ollut käärmeelle mikään heppoinen vastus. Painiottelu päättyi siihen, että anakondan kiemurtelut matsin aikana jäivät sen elämän viimeisiksi.

– Lapsenlapseni näkeminen anakondan kuristusotteessa oli elämäni hirvein näky. Ja pikkupoika kiljui, että hän kuolee tähän paikkaan, sankarivaari valotti tapahtumien kulkua.

STT

Päivän lehti

25.1.2020