Uutiset

Tuli voitto – ja Miettinen

Seitsemän voitto-ottelua peräkkäin, sarjassa viides ja vain kahden pisteen päässä liigan kärkikaksikosta JYP–SaiPa.

HPK:n asiat ovat mallillaan jääkiekon SM-liigassa. Lauantaina voittoputki jatkui Lahdessa Pelicansin kustannuksella. Sunnuntain vastaisena yönä kello 1.11 HPK lähetti tiedotteen, jossa se kertoi Antti Miettisen tulosta Hämeenlinnaan. Kerhon kannattajat voivat viettää liigan maaottelutauon hyvin ja luottavaisin mielin.

– Fiilinki on myönteinen, kun tilannettamme tarkastellaan sarjataulukosta. Valmentajan silmin meillä on kuitenkin vielä aukkoja pelissä – etenkin pelin 60 minuutin kontrolloimisessa meillä on vielä hommia. Ainahan sitä haluaa, että pelataan paremmin, kertoo HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin.

Hän ei muista päässeensä ennen nauttimaan seitsemän ottelun voittoputkea.

– Samanlaisia tappioputkia olen kyllä kokenut. Niistäkin on selvitty hengissä, joten eiköhän tästäkin, Selin nauraa.

Taisteleva joukkue

Selin on ollut mielissään etenkin Kerhon taistelevasta ilmeestä.

– Iso juttu täksi kaudeksi oli lähteä hakemaan taistelevaa joukkuetta. Keväästä lähtien on tehty tätä varten töitä ja siinä olemme onnistuneet. Pelaajat ovat ottaneet viestin hienosti vastaan. Meillä on hyviä pelaajia kaukalossa, mutta myös sen ulkopuolella. Joukkueesta löytyy johtajuutta.

Kerhon joukkueen rakentaminen on parin välivuoden jälkeen taas onnistunut. Uusia pelaajia on paljon, mutta lähes poikkeuksetta he ovat omaksuneet roolinsa joukkueessa. Myös ulkomaan avut ovat olleet erinomaisia vahvistuksia.

Dan Spang tuli Kerhoon jo elokuussa. Hän on yksi sarjan parhaista puolustajista liikkuvuutensakin ansiosta. Ruotsalaispuolustaja Johan Larsson on pelannut myös hyvin. Ja sitten Eric Fehr, joka on viidessä pelissään tehoillut kuusi pinnaa ja ratkaisut kaksi ottelua Kerholle voittomaalikilpailussa.

– Vahvistukset on haettu huolella. Olemme tienneet, mitä saamme. Ajoituskin on ollut oikea.

Selin sanoo suoraan, että hän on saanut esimerkiksi Fehristä todella hyvän kuvan.

– Hän on tehokas kaukalossa ja pidetty myös kaukalon ulkopuolella. Fehr tuli joukkueeseen tasa-arvoisesti yhtenä pelaajana ja hän on pyrkinyt toteuttamaan joukkueen pelityyliä.

Miettinen tuttu pelaaja

Antti Miettisenkin Selin ottaa joukkueeseensa hyvin mielellään. Miettinen harjoitteli kesän HPK:n kanssa.

– Sanoin elokuussa, että ottaisin hänet joukkueeseen vaikka pakiksi. Nyt Antti sitten tulee – hyökkääjäksi. Ihan samaa odotan Antilta kuin kaikilta muiltakin pelaajilta. Joukkueen etu edellä me menemme eteenpäin. Antti tukee arvomaailmaamme, Selin vakuuttaa.

HPK:n toimitusjohtajan Risto Korpelan mukaan Kerho ja Miettinen ovat tehneet toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen. Sopimus laukeaa tietysti heti, kun NHL alkaa.

– Antti pelaa meillä ainakin joulutaukoon saakka ellei NHL ala. Sen jälkeen tilanne katsotaan uudelleen, jos työsulku jatkuu. Olen ylpeä, että saamme oman kasvatin NHL:sta. Arvostan myös Anttia, kun hän päätti tulla Kerhoon. Kenestäkään muusta työsulkupelaajasta emme olleet kiinnostuneita, Korpela sanoo.

Miettinen on Hämeenlinnassa keskiviikkona. Hän ehtii harjoitella Kerhossa mukavasti ennen kauden ensimmäistä liigapeliään. Se on ensi viikon tiistaina, kun HPK saa Rinkelinmäelle vieraakseen Rauman Lukon.

Kollegoille kiitosta

Selin antaa isot kiitokset Kerhon valmennustiimiin kuuluville Pasi Arvoselle ja Kari Lehtoselle.

– Minä tulin Kerhoon Lappeenrannasta, Leke (Lehtonen) Porin Ässistä ja Pantse (Arvonen) oli täällä jo valmiina. Yhteisiä kokemuksia meillä ei aikaisemmin ole ollut. Olemme kuitenkin yhdessä löytäneet oikean tavan toimia. Kollegani ovat päteviä ammattimiehiä.

Kerhon maalivahdit Mika Järvinen ja Mikko Tolvanen ovat harpanneet eteenpäin tällä kaudella.

– Leke on tehnyt maalivahtien kanssa loistavaa työtä. Molemmat maalivahtimme pelaavat parasta kauttaan, Selin kehuu.

Maaottelutauon Selin on edustustehtävissä, Leijonien valmennuksessa EM-sarjaan kuuluvassa Turun turnauksessa.

– Lähden siihen tehtävään innokkaana ja mielelläni. HPK huilaa vielä maanantain. Tiistain on huoltopäivä. Keskiviikosta perjantaihin joukkue harjoittelee napakasti kahdesti päivässä. Joukkue yritetään pitää hyvässä fyysisessä vireessä. Eihän tämä tauko pitkä ole. Ehdottoman hyvin mielin jätän joukkueen viikoksi kollegoideni käsiin.

 

Päivän lehti

2.4.2020