fbpx
Uutiset

Tulli epäilee laajaa nuuskan salakuljetusta - veroja vältetty liki viisi miljoonaa euroa

Tulli epäilee laajaa nuuskan salakuljetusta Ruotsista Suomeen. Tullin mukaan nuuskaa on salakuljetettu kahden viime vuoden aikana liki 13 000 kiloa. Vältettyjen verojen määrä nousee 4,6 miljoonaan euroon.

Tullin mukaan pääepäilty on Ruotsissa Haaparannalla asuva, noin 50-vuotias Suomen kansalainen. Tulli epäilee, että hän salakuljetti nuuskan Ruotsista Suomeen toisen, myös Ruotsissa asuvan epäillyn kanssa.

Kaksikon lisäksi jutussa on kuusi Suomessa asuvaa epäiltyä. Tullin mukaan he kuljettivat nuuskan Kemi-Tornion alueelta eteenpäin ostajille Etelä-Suomeen, pääasiassa pääkaupunkiseudulle.Pääepäilty tienannut jopa 80 000 euroaSalakuljetus on Tullin mukaan ollut ammattimaisesti organisoitua. Ensin Suomessa asuvat epäillyt ovat ostaneet nuuskan ruotsalaisesta kaupasta. Sen jälkeen pääepäilty ja hänen apurinsa ovat kuljettaneet nuuskan ennalta sovittuun paikkaan Kemi-Tornion alueella, Tulli kertoo.

Tullin mukaan suomalaiset maksoivat pääepäillylle ja apurille noin 100-300 euroa kustakin toimeksiannosta. Tulli epäilee, että pääepäilty on hankkinut salakuljetuksella jopa 80 000 euroa.

Kaikkia epäiltyjä epäillään törkeästä veropetoksesta ja salakuljetuksesta. Tullin esitutkinta on päättymässä, ja tapaus siirtyy syksyn aikana Lapin syyttäjänvirastoon syyteharkintaan.

Asiasanat

Menot