Uutiset

Tulli häviää Hämeenlinnasta torstaina

Euroopan ulkopuolelta tavaraa tilanneen ei tarvitse enää jatkossa asioida Tullin toimipaikassa lähetystä noutaessaan. Tulli-ilmoituksen voi tehdä internetissä, verot voi maksaa suoraan verkkopankissa ja tavaran voi noutaa lähipostista.

Tullin palvelut ovat siirtyneet entistä vahvemmin verkkoon, minkä vuoksi myös toimipaikkoja karsitaan. Lakkautettavien listalle joutunut Hämeenlinnan tulli on torstaina auki viimeisen kerran. Keväällä lopetetaan tullit myös Rovaniemellä ja Kajaanissa.

Hämeenlinnan tullissa meno on hiljentynyt loppua kohti viikko viikolta. Viimeiset postipaketit saatiin matkaan jo viime viikolla, ja sen jälkeen talossa on asioinut enää muutamia autoveroasiakkaita sekä TIR-carnet-käsittelyyn tulleita rekkoja.

-Onhan tämä kuin joku haja-asutusalueen K-kauppa, josta tavaraa haetaan niin pitkään kuin henki kaupassa pihisee, sanoo Hakkilan tullista Hämeenlinnaan loppuajaksi siirtynyt tullivirkailija Jari Kortelainen.

Hänen mukaansa asiakkaita on käynyt 10-20 hengen päivävauhdilla ja postipaketteja oli parhaimmillaan kolmisenkymmentä noutoa odottelemassa.

Tulli hoiti Hämeenlinnan toimipaikan loppuajan väliaikaisella miehityksellä, sillä toimiston kolmesta vakituisesti kaksi on jo siirtynyt muihin tehtäviin ja kolmas on virkavapaalla. (HäSa)