Uutiset

Tulokas makseli oppirahoja

Lammin Salibandyn historian ensimmäinen salibandyn Divarin (toiseksi korkein sarjataso) ottelu olisi voinut paremminkin mennä Hakkalan hallin maanantai-illan huumassa.

Sipoolainen ÅIF näytti kokemuksen merkityksen. Se oli tehokas maalipaikoissaan ja karkasi jo kahdessa ensimmäisessä erässä viiden maalin päähän lammilaisista. Kolmannessa erässä LaSB sai jo löysät pois, mutta tehonsa se löysi liian myöhään: ÅIF voitti 8–4 (3–0, 2–0, 3–4).

Kahdessa ensimmäisessä erässä pallo ikään kuin poltteli kotijoukkueen pelaajien mailojen lavassa. Sen myönsi myös valmentaja Kai Vitie.

– Hermostunutta peliä niin kuin oletimme. Syötöt olivat huolimattomia. Lisäksi ÅIF teki maaleja kriittisiin paikkoihin kuten ensimmäisen erän loppuun. Pallollisessa pelissä meidän on oltava huolellisempia. Vastustaja teki maaleja hyvällä prosentilla. Meilläkin oli paikkoja. Viimeistelyssä meidän on oltava kuitenkin parempia, jos tässä sarjassa aiomme menestyä.

ÅIF pääsi kuin varkain avauserässä 3–0-johtoon. Atte Huovinen teki kaksi maalia ja puolustaja Tuomas Savukoski (1+1) yhden. Huovisen toinen oli harmillinen, sillä sitä edelsi selvä tuomarivirhe. Sipoolainen nosti LSB:n Perttu Koljosen mailaa, mutta sitä eivät tuomarit nähneet – ja pari sekuntia myöhemmin pallo oli LaSB:n maalivahdin Kaapo Kettusen takana kolmannen kerran.

Neljännen maalinsa ÅIF teki rankkarista. Sen joukkue sai pelattuaan alivoimalla. Viimeistelijänä kunnostautui Jesse Tolvanen. Viides oli puolestaan Kenneth Myllyniemen käsialaa ja sen jälkeen voittajasta ei suurta epäselvyyttä enää ollut.

Tino Nivalalle …LaSB:n avausmaali

Kolmas erä oli LaSB:n, joka nosti karvaustaan ja hyökkäsi entistä rohkeammin. ÅIF joutui paineen alle ja oli ajoittain helisemässä.

Tino Nivala oli sitten pelaaja, joka vihdoin (41.50) avasi Lammin Salibandyn maalihanan Divarissa. Se oli ylivoimaosuma, johon Heikki Hätönen ansaitsi syöttöpinnan.

Kavennuksen jälkeen kotijoukkue loi huippupaikkoja, mutta ÅIF:n maalivahti Fredrik Hollsten oli huippuvireessä. Ja kun Lammille ei kelvannut, ÅIF:n Olli Rinne kävi tuikkaamassa joukkueelleen kaksi maalia.

Lopussa…maalisirkus

Viimeiset puolitoista minuuttia LaSB voitti 3–1. Se pelasi ilman maalivahtia, kun Miikka Pentikäinen, Ville Toitturi ja Nivala (2+1) paukuttivat lohtumaaleja. Välissä kävi myös ÅIF (Jonas Weckström) tekemässä yhden tyhjiin.

– Oli vauhdikasta peliä. Vastustajan kokemus ratkaisi. Se teki rutiinilla maaleja, arvioi LaSB:n tehomies Nivala, joka pelasi maanantaina ensimmäisen Divarin ottelunsa joukkueensa tapaan.

LaSB:ltä tältä tasolta kokemusta on vain Heikki Hätösellä, joka pelasi vielä viime kaudella liigaa Classicissa, ja Steelersistä palanneella Miiro Maunulalla. Joukkueen kokeneeseen osastoon kuuluu myös puolustaja Jere Liljenbäck, mutta hän toipuu pelikuntoon todennäköisesti marraskuussa.

Hämeenkoskella asuva ja Lahdessa töissä käyvä Nivala, 22, näki heti avauksessa Divarin ja 2. divisioonan eron.

– Vauhti ja kovuus on Divarissa eri luokkaa, hän tuumi.

Hakkala-hallissa oli maanantaina 223 katsojaa – eli se oli ihan täynnä. Kotiyleisö innostui kunnon kannustukseen, kun oma joukkue sai pelinsä kolmannessa erässä paremmin käyntiin.

LaSB pelaa seuraavankin ottelunsa kotikaupungissaan, mutta joukkueella on silti edessään oikea pelimatkalta. Lammilta on matkaa Steelersin kotihalliin Iittalaan lähes 60 kilometriä. Kauden ensimmäinen paikallisottelu on edessä sunnuntaina. Sitä ennen Steelers pelaa kauden ensimm,äisen kotiottelunsa, lauantaina FBC Turkua vastaan. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

22.1.2020