Uutiset

Tulupovin koeaikaa jatketaan vuoden loppuun

Hämeenlinnan Pallokerho jatkaa edustusjoukkueeseen hankitun venäläispuolustaja Kirill Tulupovin koeaikaa kuluvan vuoden loppuun asti. Viime kaudella NHL:n kakkosfarmisarja ECHL:ssä ja ja Quebecin amatöörisarja LNAH:ssa yhteensä vain kymmenen ottelua pelannut venäläinen saapui Hämeenlinnaan edelleen loukkaantuneena.

Tulupovin kokeilujakson oli määrä kestää syyskuun loppuun. Hänen nilkkansa kuitenkin vaati leikkausta vielä tässä kuussa, joten puolustajakolossi pääsee uudestaan jäälle vasta syyskuun lopussa.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennasen mukaan Tulupoville tehtiin viime talvena sopimuksen tekemisen jälkeen Kanadassa väärä diagnoosi, kun pelaaja loukkasi jalkansa.

– Sanottiin, että hänellä olisi nivelvamma. Hän eli sen kanssa kesäkuuhun ja nilkka oli edelleen huonossa kunnossa. Sitten se kuvattiin, ja paljastui, että siellä oli luussa häikkää. Sille joudutaan tekemään pieni tähystys. Sitten tulee kuukauden kuntoutus, ja toivotaan, että hän pystyy sen jälkeen pelaamaan, Pennanen kertoo.

Tulupovin nilkassa on jänteeseen kiinni luutunut luu. Se tähystetään ensi viikolla. Isompi leikkaus on määrä tehdä kauden jälkeen.

– Haluamme kuitenkin hoitaa sen asian mahdollisimman hyvin, ja antaa hänelle hyvä sauma. Olemme sen takia pidentäneet sopimuksiakin, ja asia on hoidettu Toivasen kanssa mahdollisimman hyvin, Pennanen sanoo.

Asiasanat