Uutiset

Tulvamersu meni sököksi

Viime viikon Hämeen Sanomien kansikuvapoika (22.7.) Hannu Lukkarinen ei enää Mersulla ajele.

Lukkarisen Mercedes-Benz S320 joutui viime viikon torstaina kesän kovimman rankkasateen myötä veden saartamaksi linja-autoaseman pysäköintipaikalla. Vesi nousi auton ympärillä lähes konepellin johtotähden tasolle, ennen kuin Lukkarinen ehti hätiin. Auto ehti hörpätä vettä sisätiloihin useamman sentin kerroksen.

Autoa kuivateltiin viikon verran, minkä jälkeen selvisi että ainakin sähköt ovat sökönä. Vakuutusyhtiö on luvannut korvata vahingon, mutta myöhemmin selviää pulittaako vakuutusyhtiö koko korjauksen hinnan vai vain osan.

-Jos vakuutusyhtiö korvaa vain osan, niin sitten aletaan etsiä toista laskunmaksajaa. Vielä en ole ottanut selvää viemärien omistussuhteista, onko se sitten Hämeenlinnan kaupunki vai esimerkiksi Hämeenlinnan Vesi, Lukkarinen kertoo.

Vaikka auto viettänee aikaa pajalla melko pitkään, mies ei vaikuta katkeralta tapahtuneesta.

-Autot ovat käyttövehkeitä. Nyt lomaillaan vakuutusyhtiön lainaaman pienen perhe-Nissanin kanssa.


Soraset tyytyi nuolemaan haavojaan

Vielä ei ole näkynyt YIT:n miehiä motarin katteen seutuvilla, mutta eiköhän homma lähde pian käyntiin, kun lomat on lusittu.

Valitusasia näyttää nimittäin ratkenneen. Sorasetilla oli kuukausi aikaa valittaa Markkinaoikeuden kesäkuisesta ratkaisusta Korkeimpaan Hallinto-oikeuteen. Valitusaika päättyi viime viikolla.

Kun asiaa Sorasetin toimitusjohtajalta silloin tiedusteltiin, hän ei suostunut sanomaan juuta eikä jaata siitä, onko valitus jätetty vai ei. Ei siis auttanut muu kuin soittaa Korkeimpaan Hallinto-oikeuteen.

KHO:n kirjaamon notaari ei löytänyt Sorasetin nimellä minkäänlaista vireillä olevaa valitusta. Ilmeisesti yhtiö on siis jäänyt nuolemaan haavojaan, eikä hae enää edes korvauksia tarjouskilpailun NCC:n puolesta suorittaneelta Hämeenlinnan kaupungilta.

Sen pituinen se valitusdraama.


Pate kyttää, perheet pelkäävät

Parkkipaten valkoisen auton vakituinen pysäköintipaikka näyttää olevan Verkatehtaan edessä. Ajoi paikan ohi aamulla, päivällä tai illalla, niin kyseinen auto on paikalla. Muita autoja ei parkkipaikalla juuri olekaan.

Parkkis ei ole täynnä, vaikka Verkatehtaalla olisi käynnissä tapahtuma, jonne tulee ihmisiä pitkienkin matkojen takaa. Niin kuin Hippaloiden aikaan.

Jo Hippaloiden ensimmäisenä päivänä moni etsi epätoivoisena parkkipaikkaa autolleen. Autoja pysäköitiin sinne tänne ja lapsikatraat kipittivät kohti tapahtumapaikkaa pitkin Vanajantietä.

On se kyllä kummallista. Kaikki ymmärtävät, että pysäköinnistä on pakko joissain tapauksissa maksaakin, mutta Verkatehtaan touhu menee jo naurettavaksi.

Lapsiperheet haluavat mennä Verkatehtaalle viihtymään. Aika harva tietää etukäteen, kuinka monta minuuttia aikoo paikalla olla, joten parkkilipun osto voi olla hankalaa.

Kaikki nimittäin tietävät sen, että Parkkipate rokottaa aivan varmasti, jos pysäköintiaika menee minuutinkin yli.


Kioski etsii kanta-asiakkaita

Tampereentien varrella sijaitsevan Linnan kioskin viime vuosiin on mahtunut monenmoista. Kesällä 2005 kioskissa riehui tulipalo, myymälän omistajat ovat vaihtuneet useampaan otteeseen ja kioski on ollut pitkiäkin aikoja suljettuna.

Tällä hetkellä Linnan kioskin toiminnasta vastaa Onerva Ahde. Tänä kesänä asiakkaita on riittänyt samaan tahtiin kuin viime kesänäkin – pääosin turisteja sekä muutama hämeenlinnalainen kanta-asiakas. Talvisin kioskin ovet pysyvät suljettuina.

Linnan kioskin omistaja Anssi Papunen etsii parhaillaan ostajaa kioskille.

-Kioski on loistavalla paikalla, ympäristö on hieno ja turistejakin käy mukavasti. Tänne tarvittaisiin vain yrittäjä, joka voisi laittaa itsensä likoon ja pystyisi olemaan enemmän paikalla, kun minäkin olen töissä tuolla Aulangon Golfilla, Ahde sanoo.

Tarttukaa siis tilaisuuteen kaikki ilman kantapaikkaa elävät hämeenlinnalaiset. Rehti kioski etsii kanta-asiakkaita tositarkoituksella.