Uutiset

Tunnetta ja tahtoa Parolassa

Runsaasti maalipaikkoja, hurjia taklauksia, paljon ääntä vaihtopenkeiltä ja tyypillinen suomalainen kevätsää. Siinä ainekset viihdyttävälle keskiviikkoillalle Parolan jalkapallonurmella, kun Nelosen pisteet tasattiin Parolan Visan ja Tervakosken Padon välillä maalein 2–2 (0–0).

Ottelun ensimmäisellä jaksolla ei maaleja nähty. ParVi aloitti paremmin, sen hyökkäykset olivat pidempiä ja syötöt tarkempia kuin hieman hermostuneesti aloittaneen Padon. Tervakoskelaiset yrittivät hyökätä nopeasti Visan puolustuslinjan selustaan, mutta usein pallo pelattiin liukkaalla kentällä liian pitkänä.

– Vähän poikia jännitti alussa. Meillä on pelaajia, joilla ei ole tältä tasolta vielä juurikaan kokemusta. Vastustajalla taisi olla enemmän liiton sarjan pelejä alla kuin meillä piirin vastaavia ja siinä se ero pitäisi näkyä. Tänään se ei kuitenkaan näkynyt, pelasimme hyvän ottelun, Padon päävalmentaja Janne Lindberg mietti pelin jälkeen.

Vierasjoukkue alkoi saada otetta pelistä ensimmäisen jakson puolivälissä. Vastahyökkäyksiin tuli tarkkuutta ja määrätietoisuutta ja hyökkäävien pelaajien nopeus aiheutti vaikeuksia ParVi:n toppariparille Tomi Uusitorppa–Jarkko Riihimäki. Pato loi muutaman hyvän maalipaikan mutta maaliviivaa lähemmäs se ei palloa saanut.

Toisen jakson alussa Visan Henrik Salminen nousi hyvin laitapuolustajan paikaltaan ja Padon puolustus joutui kaatamaan miehen rangaistusalueella. Seuranneen rangaistuspotkun laukoi sisään kotijoukkueen keskikentällä hurjan työmäärän tehnyt Mikko Kalervo.

Peli tuntui olevan Visan hallussa ja se kontrolloi tapahtumia ensimmäistä jaksoa paremmin. Henrik Salminen sai kuitenkin toisen varoituksensa kun 20 minuuttia oli pelaamatta ja Pato käytti tilaisuutensa. Heti Salmisen ulosajon jälkeen Lassi Siivonen tasoitti ja kun viisi minuuttia oli pelaamatta, vei Markus Siivonen komealla laukauksella vierailijat lähelle pisteitä. Derby ei olisi kuitenkaan valmis, jos lisäajalla ei tapahtuisi. ParVi:n Otto Ojala lähetti puolesta kentästä vapaapotkun kohti Padon maalia ja jotenkin pallo päätyi kenenkään siihen koskematta Patovahti Teemu Leppäsen taakse.

Parolan Visan päävalmentaja Ville Dahlman antoi tunnustusta vastustajalle.

– Pato oli tosi hyvä ja pelasi organisoidusti ja hyvällä asenteella. Emme olleet täysin valmiita tappelemaan pisteistä ja tuntuu, kuin osa pelaajista olisi yllättyneitä sarjan tasosta. Ensimmäisen pelin murskavoitto taisi antaa väärän kuvan monelle. Tänään pallon liikuttaminen ei onnistunut suunnitellusti ja maalivahtimme Jaakko Puronaho pelasti meidät useasti. Kaikki joukkueet tässä sarjassa haluavat meidät voittaa ja se luo omat haasteensa meille tällä kaudella, hieman pettyneen oloinen Dahlman totesi pelin jälkeen. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

5.4.2020