fbpx
Uutiset

Tunnetta kuin liigapelissä

Ei olisi uskonut treenipeliksi. HPK:n ja Ässien välinen Kultakeskusturnauksen ottelu tarjosi vauhdikasta jääkiekkoa, jossa yleisö viihtyi. Taklauksia ei ottelussa säästelty.

Tunnelataus purkaantui jopa Antti Aarnion ja Ässien Jani Honkasen välisenä nyrkkitappeluna. Ässät voitti ottelun rankkareilla 4–3 (2–2, 0–1, 1–0) ja kohtaa lauantaina turnauksen loppuottelussa SaiPan.

Kerho ei päässyt ottelun ensimmäisessä erässä kunnolla peliin mukaan.

– Ensimmäinen erä pelattiin ihan farkut jalassa. Otteluun lähtö ja koko avauserä oli meiltä sellaista hiipimistä, kertasi HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin.

Kotijoukkue päästi Ässien parhaana palkitun Michael Ryanin luvattoman helposti kaksi kertaa läpiajoon. Taitava pelaaja käytti molemmat paikkansa hyödyksi ja iski kiekon kahdesti Mika Järvisen selän taakse.

– Tuollaisia virheitä ei saa sattua. Ne kertoivat ensimmäisen erän huolimattomuudestamme paljon. Sarjassa nämä virheet maksavat todella paljon, laskeskeli Selin.

– Toisessa erässä pelaaminen muuttui kuitenkin täydellisesti. Nostimme profiilia selvästi, kaikki kentät rupesivat tekemään töitä ja pelaamisemme parani.

Toinen erä olikin selkeästi Kerhon. Se vyörytti hyökkäyksiään herkeämättä Antti Raannan vartioimalle Ässä-maalille. Marko Luomalan ylivoimalla ohjaama 3–2-osuma riitti melkein ottelun voittoon asti mutta ei kuitenkaan aivan. Ässät tuli vielä puoli minuuttia ennen ottelun loppua tasoihin ja lopulta siis rankkareilla voittoon asti.

Rautiainen vireessä

Teemu Rautiainen avasi kautensa vasta illan ottelussa aivotärähdyksen vuoksi.

– Pieni päävamma piti minua sivussa enkä muutenkaan ollut vielä kovin hyvässä kunnossa. Hyvältä pelaaminen tuntui kuitenkin pitkästä aikaa.

Liukas laituri oli tyytyväinen joukkueensa yleisilmeeseen ja ennen kaikkea syöttämäänsä 1–1-tasoitusmaaliin, jossa Ässä-puolustusta vietiin kuin litran mittaa.

– Tasainen hyvä pelihän se oli. Hieman harmittaa, että voittoa ei tullutkaan. Tuollaista pientä takarautakikkaa olen joskus treenannut. Paajanen oli vapaana ja laittoi siitä hienosti kiekon sisään.

Rankkarikisassa Rautiainen sai tutusti vastuuta, mutta tällä kertaa sankarin viitta ei kelvannut.

– Pitää aloittaa uusien kikkojen harjoittelu. Se oli vähän väsynyt yritys taas.

Nuoria onnistujia

Kerhon omista kasvateista Rautiaisen lisäksi onnistuivat hienosti maalin iskeneet Otto Paajanen ja Robert Leino.

– Erinomaista, energistä ja koko ajan joukkueelle pelaamista pojilta. Kavereiden työssä näkyy se, että he välittävät siitä mitä on sovittu. He olivat valmiita raatamaan joukkueen eteen, Selin kehui.

Ottelussa jaettiin runsaasti jäähyjä, joten molemmat joukkueet pääsivät harjoittelemaan paljon erikoistilannepelaamista.

– Se oli nimenomaan hyvä asia, että erikoistilanteista selviämiseen tuli treeniä. Meillä oli pitkiä alivoimia, jolloin emme päässeet pois jäältä. Se oli hyvää sparrausta ja sitä me tarvitsemme.

HPK kohtaa turnauksen toisena päivänä Vaasan Sportin, joka hävisi perjantaina SaiPalle 4-1. (HäSa)

Menot