Uutiset

Tunnetusta rap-artistista kasvoi yrityspomo

Helsingin messukeskuksen aulaan on kerääntynyt lukuisien uusien kasvuyrityksien joukko. Yhden esittelypisteen luota löytyy tutut kasvot vuosien takaa.

Henri Vähäkainu nousi 2000-luvun alussa suureen suosioon rap-artisti Pikku G:nä. Nyt Vähäkainu toimii mobilisointi palveluita eri yrityksille mahdollistavan AppGyver -kasvuyrityksen operatiivisena johtajana. Vuoden verran mobiilisovellusten rakentamisen mahdollistavan teknologian kanssa markkinoilla ollut yritys on kasvanut hurjaa vauhtia.

– Mielenkiintoisessa vaiheessa olemme nyt, sillä toiminta kasvaa tosi lujaa vauhtia. Joku ottaa sen käyttöön, rakentaa sovelluksen ja kertoo siitä muille, Vähäkainu kertoo.

Tällä hetkellä yrityksellä on 40000 asiakasta lähes 200 maasta, mutta Vähäkainu uskoo, että sadantuhannen käyttäjän raja menee rikki vuodenvaihteen jälkeen.

Kasvuyritys- ja teknologitapahtuma Slushissa olevien yritysten kohdalla ei ole lainkaan harvinaista, että yritystoiminta on keskitetty samanaikaisesti sekä Yhdysvaltoihin että Pohjoismaihin. Näin on myös AppGyverin kohdalla. Parhaillaan Vähäkainu työskentelee Helsingissä, mutta hänen yhtiökumppaninsa San Franciscossa – ja siihen on syynsä. Pääosa tuotekehittelystä tapahtuu Suomessa, mutta markkinat ovat Yhdysvalloista.

– Jossain vaiheessa on tarkoitus mennä sinne pysyvämminkin, Vähäkainu kertoo.

Vaikka Vähäkainua ei ole hetkeen rap-lavoilla nähty, musiikkia hän ei ole kokonaan hylännyt.

– Kyllä mä teen musiikkia, vaikka enemmän olen ollut tuotantopuolella viimeiset vuodet. Aika vähän vain ehtii nykyään, sillä tämä vie kaiken ajan, Vähäkainu toteaa.

Vielä tänä vuonna Vähäkainun on tarkoitus tehdä uutta musiikkia suomalaisten artistien kanssa.

Asiasanat