Uutiset

Tunteen paloa Lapista Balkanille

Jaakko Laitinen & Väärä Raha -orkesterin uusi albumi Lapland-Balkan julkaistaan joulukuun alussa. Yhtyeen kolmannella pitkäsoitolla on rakkautta ilmassa, tunteet suuria, taksinovet paukkuvat ja kuolema häilyy kaiken taustalla.

Trumpetin, buzukin, haitarin, rumpujen, kontrabasson ja Laitisen tulkinnan siivittämänä levyllä soi kaikuja Balkanin mustalaisrytmeistä ja sykäyksiä suomalaisesta iskelmästä.

– Sävellyksiin ja sanoituksiin on tarttunut vahvoja Balkanin vaikutteita ja tuulahduksia idempää Turkista ja Lähi-idästä. Mukana on myös vaikutteita tangosta, Hortto Kaalosta, serbialainen evergreen eli kapakkabändien standardi ”Verka kaludjerka” sekä syntetisaattoreita, summaa Jaakko Laitinen.

Jaakko Laitinen ja Väärä Raha on perustettu vuonna 2009, ja sen jälkeen yhtye on keikkaillut ahkerasti niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Tutuksi ovat tulleet keikkalavat niin Baltiassa ja Skandinaviassa kuin Kazakstanissa ja Makedoniassa.

Yhtye on pokannut Vuoden Kansanmusiikkilevy 2012 – sekä Aholaita-Femma -tunnustukset.

Albumin julkaisun kunniaksi yhtye on parhaillaan kiertueella, joka etenee Saksan kautta Rovaniemelle asti. Perjantaina 15. marraskuuta pysähdyspaikkana on Hämeenlinnan Albertin Kellari. (HäSa)

 

Asiasanat

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic