Uutiset

Tuo ase, saat tilalle tietokoneen

Meksikon pääkaupungissa Méxicossa on tarjolla merkillinen vaihtokauppa. Eräs jättimetropolin kaupunginosa lupaa uuden tietokoneen jokaiselle, joka luovuttaa viranomaisille tuliaseen.
Hankkeen tavoite on vähentää Meksikon pääkaupungin vakavaa rikosongelmaa.

– Monilla ihmisillä on kotonaan ase, joka on ehkä hankittu itsepuolustusta varten. Tilanne kuitenkin päätyy surullisesti perhetragediaksi, jos asetta käytetään väärin, linjaa Alvaro Obregonin alueen paikallisjohtaja Guadalupe Lopez.

Ampumavälikohtaukset ovat päivittäinen uhka 18 miljoonan asukkaan suurkaupungissa.

STT

Venäjä: Sirkusnorsuille lämmitystä votkalla

Venäjällä turvaudutaan nyt perinteisiin lämmittelykeinoihin myös eläinten osalta. Itänaapurissa toimiva sirkus on alkanut juottaa norsuilleen jättimäisiä votkakoktaileja paleltumisen estämiseksi.

Votkaa alettiin lisätä sirkuksen elefanttien vesiämpäreihin, kun lämpötila putosi miinus 30 celsiusasteeseen.

– Tämä on kriisisää ja ilmastosokki eläimillemme. Lämmitämme niitä alkoholilla, kertoo Jaroslavissa toimivan Maailman ympäri -sirkuksen edustaja Andrei Kornilov.

Voimajuoman sekoittaminen isojen kärsäkkäiden veteen on aiheuttanut nopeita ja osin yllättäviä seurauksia.

– Eilen annoimme eräälle norsuista alkoholia veden seassa, ja tuloksena sirkus menetti lämmityslaitteensa. Norsu vain riuhtaisi sen irti, Kornilov myöntää.

Kukaties elefantti järkeili, että votkan tulo lakkaa, jos lämmitin toimii liian hyvin.

Eläinten sisäiseen lämmitykseen on turvautunut Venäjällä myös
Lipetskin eläintarha. Siellä makaki-apinat saavat nyt kietaista parempiin suihin makean viinin annoksen kolmasti päivässä.

STT

Tom Hanks jenkkien suosikkifilmitähti

Tom Hanks on Yhdysvaltain pidetyin filmitähti toisena vuotena peräkkäin. Asiaa selvitti kyselytutkimuksella Garris Interactive -firma.

Kakkossijalle kipusi Johnny Depp ja pronssitilan otti yli 25 vuotta sitten kuollut John Wayne. Sijalta viisi löytyi jenkkien makuun eniten oleva naisnäyttelijä, Julia Roberts.

Kärkikymmenikköön pääsivät myös Harrison Ford, Clint Eastwood, Mel Gibson, George Clooney, Sean Connery sekä Sandra Bullock.
Garris Interactive haastatteli kyselyään varten 1 001:tä yhdysvaltalaista.

STT

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic