Uutiset

Tuomarivirhe näytti suunnan

KalPa oli parempi, mutta ottelun kulku olisi voinut olla toinen, jos kuopiolaisten ensimmäistä maalia ei olisi hyväksytty. KalPan Artturi Lehkonen nimittäin ohjasi kiekon HPK:n maaliin reilusti korkealla mailalla, mutta tuomarikaksikko Jari Leppäalho ja Jari-Pekka Pajula hyväksyi maaliin.

Kerhon selkäranka nitkahti ratkaisevasti kuitenkin vasta KalPan 2–0-maalin jälkeen. Ottelun alun ja varsinkin toisen erän puolivälin tienoon hyvin pelanneen kotijoukkueen tempo putosi, ja hyvätkin maalipaikat onnistuttiin järjestäen munimaan.

KalPan sankari oli kolossimainen maalivahti Mikko Koskinen, joka venyi kauden viidenteen nollapeliinsä. Yhden syöttöpinnankin ansainnut Koskinen venyi 29 torjuntaan.

HPK säteili vielä tiistaina kukistaessaan kotikaukalossaan HIFK:n, mutta perjantaina ei edes tehokas ykkösketju Jere Sallinen–Ville Viitaluoma–Borna Rendulic saanut kuvioitaan kohdalleen.

Tasaisimpaan esitykseen ylsi tällä kertaa nuorten ketju Teemu Rautiainen–Otto Paajanen–Robert Leino.

Kuopiolaisista maalinteossa onnistuivat Lehkosen lisäksi Ossi Saarinen ja ottelun lopussa tyhjään maaliin kiekon iskeneet Tommi Miettinen ja Marko Kauppinen.

Aarnio sivussa useita viikkoja

HPK koki perjantaina myös kovia. Kakkosketjun laitahyökkääjä Antti Aarnio jätti kaukalon ensimmäisen erän jälkeen, ja puolustaja Juho Mielonen puuttui miehityksestä päätöserässä.

Aarnio loukkasi olkapäänsä ja on päävalmentaja Ari-Pekka Selinin mukaan sivussa useita viikkoja. Mielonen puolestaan teloi selkäänsä.

Nelosketjun sentterin Otto Paajasen mielestä Aarnion puuttuminen saattoi myös vaikuttaa Kerhon iskuun.

– Kyllä se jonkun verran sotki ketjujamme, kun jouduimme kierrättämään Teemu Rautiaista ja Tuomas Santavuorta. Myös vastustajan toinen maali tuli pahaan rakoon – KalPa sai siinä momentumin päälle. KalPan veskarillakin oli tänään hyvä päivä, Paajanen muistutti.

Paajanen ei osannut sanoa, miksi Kerhon maalihanat eivät auenneet.

– Kiekko ei tällä kertaa pomppinut meille. Emme vaan saaneet millään maalia, Paajanen pohti.

Seliniä harmitti

Kerhon päävalmentaja Ari-Pekka Selin ei selitellyt joukkueensa tappiota. Hän myönsi paremman voittaneen, mutta KalPan avausmaali jäi kismittämään.

– Onnittelut KalPalle, se oli parempi. Väärin perustein hyväksytty maali sotki kuitenkin peliämme. Emme pystyneet tekemään yhtään maalia, vaikka joukkueen lähtö peliin oli erinomainen, Selin sanaili.

KalPan valmentaja Sami Hirvonen myhäili puolestaan tyytyväisenä ottelun lehdistötilaisuudessa.

– Lähdimme pelaamaan tiivistä joukkuepeliä ja onnistuimme myös siinä erittäin hyvin. Joukkue näytti sielunsa vaikeiden kotipelien jälkeen. Saimme ansaitut kolme pistettä, Hirvonen jutteli.

HPK pelaa seuraavan ottelunsa jo lauantaina. Joukkue matkustaa Poriin Ässien vieraaksi. (HäSa)