Uutiset

Tuomas Nukarilla vaisu päivä SM-viheriöillä

Kotikentällään pelaavalla Tuomas Nukarilla olivat vitsit vähissä torstain kierroksen jälkeen Tawast Golfissa pelattavissa suomenmestaruuskisoissa. Avauskierroksen (68 lyöntiä) jälkeen jaetulla toisella sijalla ollut 21-vuotias Nukari pelasi vaisun 75 lyönnin kierroksen ja putosi tuloslistalla jaetulle sijalle 12.

Nukari on jäänyt kärjestä kuusi lyöntiä. Kärkiryhmässä perjantain kierrokselle starttaavat Virvik Golfin Oliver Lindell, Suur-Helsingin Golfin Tuomas Salminen ja ensimmäisen kierroksen jälkeen kärjessä ollut St. Laurence Golfin Casper Simberg. Kolmikko on tuloksessa –7. Parhaan tuloksen triosta perjantaina iski Lindell, joka ylsi mainioon 66 lyönnin tulokseen.

Hyvissä asemissa on myös Loimijoki Golfin Riku Mattila, joka 67 lyönnin kierroksellaan nousi tilanteeseen –5 ja jaetulle neljännelle sijalle.

Hämeenlinnan golffareista torstain parhaan tuloksen pelasi Nukarin seuratoveri Santtu Malin, joka nousi hyvällä 68 lyönnin kierroksellaan jaetulle seitsemännelle sijalle.

Tuomas Nukari ei saanut pelin juonesta kiinni kierroksen missään vaiheessa. Yhdellä tuplabogeylla ja viidellä bogeylla tuloskorttiin kirjattiin kehno tulos.

– Puttasin sentään hyvin, muuten olisi tullut vieläkin rumempaa lukua. Nyt ei auta muu kuin mennä rangelle treenaamaan ja löytää peli-ilo viimeisille kierroksille, pohti Nukari.

SM-kisojen suosikkeihin lukeutuva 17-vuotias Oliver Lindell iski kirivaihteen päälle kierroksensa kuudennella väylällä (15. reikä). Suomen nuorin golfammattilainen löi par 4 -väylällä avauslyöntinsä suoraan greenille ja tuuletti eaglea 10-metrisen putin upottua. Vauhtiin päästyään porvoolainen tulitti päivän aikana vielä viisi birdieä.

– Tänään meni monta pitkää puttia sisään. Olen todella tyytyväinen, että pääsen jatkamaan kisaa kärkiparissa, myhäili Lindell.

Lindell on suomalaisen kilpagolfin suurlupaus. Hän on voittanut tänä kesänä muun muassa kaksi kilpailua Nordic-liigassa ja pääsee pelaamaan elokuussa myös Euroopan-kiertueen Tanskan osakilpailuun.

Torstain iloisia yllättäjiä oli TawG:n Santtu Malin, joka ei ole tänä kesänä juurikaan ennättänyt harjoitella. 20-vuotias urheilija on nimittäin armeijassa.

– Kierros alkoi hyvin ja olin neljän reiän jälkeen jo kolme alle. Pelissä ei ollut suuria ongelmia ja välillä pääsin jatkolyönneilläni aika lähellekin lippua, muisteli Malin.

SM-kisojen kahdelle viimeiselle kierrokselle selvisi tällä kertaa tuloksella +6 (jaettu 50. sija). Hämeenlinnan pelaajista täydet neljä kierrosta pääsivät pelaamaan Nukarin ja Malinin lisäksi Aulangon Golfklubin Jonne Eerola (tuloksessa par), AGK:n Tuukka Hieto (+2), TawG:n Marko Helén (+3), TawG:n Antti Ahava (+3) ja TawG:n Juha Selin (+5). HäSa

Asiasanat