fbpx
Uutiset

Tuomas Nukarille hopeaa reikäpeleistä

Tiukasti taistellut Tawast Golfin Tuomas Nukari saavutti hopeaa Kytäjä Golfissa pelatuissa reikäpelin SM-kilpailuissa. Golf Talman Peter Puhakka oli finaalissa niukasti parempi, ja ottelu päättyi lopulta 1/0 Puhakalle. SM-pronssi ojennettiin Messilä Golfin Jani Perttilälle. Naisten kilpailun voitti Hirvihaara Golf Mäntsälän Tiia Koivisto.

Viime kesänä alle 21-vuotiaiden reikäpelimestaruutta juhlinut Nukari oli Kytäjällä elementissään. Matkalla finaaliin Nukari voitti monta kivikovaa ammattilaista, mutta finaalissa Puhakka oli koko ajan hieman kuskin paikalla.

– Finaali oli tasaista vääntöä. Hieman olin altavastaajana koko ajan. Kaveri pelasi niin varmasti, että ei vain riittänyt tällä kertaa. Viimeisellä reiällä oli vielä paikka siirtää ratkaisua, mutta ei aivan uponnut. Halvalla en kuitenkaan nahkaani myynyt, Nukari kommentoi 18:nnelle reiällä asti venynyttä ottelua.

Hopeamitali oli Nukarille ensimmäinen aikuisten sarjoista saavutettu mitali. Juniorisarjoista mitaleita ja mestaruuksia on viime vuosilta useampia. Hopea kelpasi Nukarille todella hyvin.

– Tämä oli hyvä kilpailu kaikin puolin. Sijoitukseen olen todella tyytyväinen. Kun näin reikäpelikaavion, ajattelin, että kaksi ensimmäistä vastustajaa pystyn voittamaan. Mutta reikäpeleistä ei koskaan tiedä, miten ne menevät. Kahden voiton jälkeen nämä muut voitot tuntuivat bonukselta. Kyllä tässä on vähän yllättynyt olo, Nukari myönsi kilpailun jälkeen.

Kytäjän kilpailu toimi loistavana harjoituksena ensi viikolla Tawast Golfissa pelattaville lyöntipelin SM-kilpailuille, joihin Nukari lähtee isolla itseluottamuksella tuoreen menestyksen siivittämänä.

– Tänne tullessa peli ei tuntunut kovinkaan hyvältä. Aika usein se kuitenkin menee niin, että vaikka peli ei tunnu kauhean hyvältä, lopputulos on silti hyvä. Kyllä tästä tuli paljon itseluottamusta, ja onhan se aivan eri lähteä pelaamaan seuraavaan kilpailuun, kun on tällainen onnistuminen alla.

Asiasanat

Menot