fbpx
Uutiset

Tuomas Nukarille reikäpelikultaa

Kun pelataan golfin SM-mitaleista, Tawast Golfin Tuomas Nukari on parhaimmillaan. Hämeenlinnan ykkösgolffari voitti torstaina Alastarossa alle 21-vuotiaiden junioreiden reikäpelin SM-kultaa. Kolmen kisapäivän urakka huipentui tiukkaan finaaliin Nordcenterin Rasmus Karlssonia vastaan. Finaali päättyi lopulta yhden reiän erolla Nukarin hyväksi.

Tiistaina pelatussa lyöntipelikarsinnassa oli jaossa 16 paikkaa varsinaiseen reikäpelivaiheeseen. Nukarin 74 (+2) lyönnin kierros riitti kahdeksanteen sijaan. Tawast Golfin Santtu Malin oli lyöntipelivaiheen ykkönen hienolla 69 (-3) kierroksellaan. Nukarille lyöntipeli oli viikon isoin huolenaihe.

– Lyöntipeliosuus oli viikon kuumottavin vaihe, mutta sain hoidettua sen ihan hyvin, Nukari myönsi.

Keskiviikkona pelaajat jaettiin reikäpelikaavioon lyöntipelitulosten perusteella, ja Nukarin ensimmäiseksi vastustajaksi valikoitui Pickala Golfin Lauri Malinen, joka joutui pakkaamaan mailansa Nukarin voittolukemien oltua 2/1.

– Pelasin eilen sika hyvin, tein vain yhden bogin koko päivän aikana. Se oli varmasti elämäni parasta golfia, keskiviikon toisessa ottelussaan Golf Pirkkalan Väinö Viitaharjun 3/1 voittanut Nukari iloitsi.

Lyöntipeleissä loistanut Malin ei sitä vastoin saanut parastaan irti reikäpeleissä, vaan hän hävisi avausottelunsa juuri Viitaharjua vastaan. Ainoana hämeenlinnalaistyttönä lyöntipeleistä jatkoon päässyt Linna Golfin Kerttu Hiltunen hävisi myös ensimmäisellä reikäpelikierroksella.

Torstaiaamuna pelatussa välierässä Nukarin tieltä sai väistyä Espoon Golfseuran William Rönnholm. Ottelu päättyi selvin 5/4-numeroin. Finaali oli Nukarin sanojen mukaan kahden väsyneen miehen peliä, jonka hän sai käännettyä edukseen 17. reiän parilla.

Nämä olivat Nukarin viimeiset juniorikilpailut kotimaassa. Syksyllä on ohjelmassa vielä yksi juniorikilpailu Ruotsissa. Aikuisten kisoja sitä vastoin kalenterista löytyy vielä useita.

– Kolmen viikon päästä on Erkko (avoimet SM-kilpailut) ja sitten vielä 1-2 Finnish Tourin kilpailua, Nukari kertoi.

Tämän kauden peleihinsä Nukari on ollut pääsääntöisesti tyytyväinen, vaikka toivomisen varaakin on jäänyt.

– Sain molemmista 21-vuotiaiden SM-kisoista mitalin, mitä lähdin tavoittelemaankin. Tämä kausi ei ole ollut ehkä niin tasainen kuin viime kausi, mutta hyvin on mennyt, myös viime vuonna reikäpelikultaa juhlinut Nukari kommentoi. HäSa

Asiasanat

Menot