fbpx
Uutiset

Tuomelan koulun väistörumba jatkuu ainakin vielä syyskauden

Tuomelan koulu toimii ensi syksynäkin kolmessa paikassa. Uutena väistötilana on vanha kirjastotalo kaupungin keskustassa. Sen lisäksi väistötiloina jatkavat Wetterhoff-säätiön tilat keskustassa sekä Hämeenlinnan yhteiskoulu.

Uusi väistötila tarvitaan nykyisten meijerioppilaitoksella sijaitsevien väistötilojen tilalle. Hamkin meijerialan yksikkö tarvitsee tilat syksyllä omaan käyttöönsä.

Väistötiloja tarvitaan, koska Tuomelan koulutalo on käyttökiellossa sisäilmaongelmien takia.

Uudisrakennus vai peruskorjaus?

Vanha kirjastotalo toimii syksyllä ensi- ja toisluokkalaisten koulutalona, Wetterhoffilla koulua käyvät kolmos- ja nelosluokkalaiset ja yhteiskoulussa viides- ja kuudesluokkalaiset. Kuhunkin väistötilaan sijoitetaan noin 120 oppilasta.

Opetuspalveluiden tilaajapäällikkö Antti Karrimaa kertoo, että menee vielä ainakin kaksi vuotta, ennen kuin Tuomelan koulun väki pääsee joko vanhaan peruskorjattuun kouluunsa tai uudisrakennukseen.

Siitä, tehdäänkö peruskorjaus vai rakennetaanko uusi rakennus, päättää lasten ja nuorten lautakunta kesäkuussa.

Mikäli uudisrakentamiseen ryhdytään, rakennus ei tulisi nykyisen Tuomelan koulun paikalle vaan sijoitettaisiin kiinni yhteiskouluun. Näin Hämeenlinnan yhteiskoulu (yhtenäiskoulu) toimisi yhdessä ja samassa kompleksissa.

Yhteiskoulun lukio lopettaa toimintansa kuluvan kevätlukukauden jälkeen, joten lukiolaisia ei HYKin mäellä enää ensi syksynä nähdä.

Parakit uusiksi väistötiloiksi?

Myös siitä pitäisi päättää, jatkuuko nykyisen kaltainen väistötilasysteemi vai järjestetäänkö Hätilään parakkikoulu, jotta koko koulu pääsisi taas yhteen ja samaan paikkaan.

– HYKin mäelle voisi pystyttää noin tuhannen neliön parakkikoulun, johon tulisi 12 luokkatilaa, Karrimaa sanoo.

Kaupungin johtoryhmä ottaa kantaa parakkien hankkimiseen ensi maanantaina.

Parakkeja ei tarvittaisi vain Tuomelaa varten, vaan niille olisi käyttöä vielä vuosiksi eteenpäin. Karrimaa huomauttaa, että myös Kaurialan ja lyseon yläkoulut odottavat peruskorjausta, samoin useat päiväkodit.

Oppilaat sopeutuvaisia

Tuomelan koulu on helmikuusta alkaen toiminut väistötiloissa. Vararehtori Vesa-Heikki Mikkolan mukaan oppilaat ovat sopeutuneet uusiin tiloihin hyvin.

Tosin nyt on luovuttava parhaista eli meijerioppilaitoksen tiloista. Wetterhoffin tiloja on pidetty tyydyttävinä – miinuspuolia ovat huono piha ja äänieristys.

– Parasta Wetterhoffilla on oppilaiden mielestä se, että he pääsevät Wetterin ravintolaan syömään, Mikkola sanoo.

Kuljetusrumba lisääntyy syksyllä, kun myös ensi- ja toisluokkalaiset kuljetetaan busseilla keskustaan.

Oppilaiden vanhemmille on jo tiedotettu syksyn väistötiloista.

– Sitä on hieman ihmetelty, miksi juuri pienimmät oppilaat siirretään. Se johtuu siitä, että heillä on vain oman opettajan tunteja ja he voivat olla samassa paikassa koko päivän, koska he eivät tarvitse erikoisluokkia, Mikkola sanoo.

Erikoisluokat ja liikuntatilat toimivat edelleen Hätilässä ja Tuomelassa. Oppilaat kuljetetaan bussilla käsityö- ja liikuntatunneille.

Väistötilojen järjestäminen tulee tänä vuonna maksamaan kaupungin koulutoimelle noin 200 000 euroa.

– Se aiheuttaa meille taloudellisesti lisätuskaa, sillä meidän on pysyttävä budjetissa tästä huolimatta, Karrimaa sanoo. (HäSa)

Menot