Uutiset

Tuomelan parakit tulevat kalliiksi

Tuomelan koulun parakkirakennustarjoukset ovat Linnan tilapalveluiden rakennuttajapäällikkö Risto Saaren pöydällä.

– Päätöksiä teemme viikon lopulla.

Suunnitelmissa on ollut, että Tuomelan koulun pihaan tilataan 12 parakkia, joihin koululaiset pääsevät nykyisistä Wetterhoffin väistötiloista. Todennäköistä on, että tarvitaan myös muutama parakki lisää.

Saari ei suostu vielä sanomaan, paljonko parakkien vuokraus maksaa kahdeksi ja puoleksi vuodeksi. Sen hän kuitenkin kertoo, että parakit ovat kalliita ja hinta on yllättänyt.

– Emme voi ottaa työmaakoppeja, koska ne ovat eristykseltään huonoja. Lämmityskulut olisivat aivan älyttömät. Nyt täytyy punnita, kuljetetaanko oppilaita edelleen keskustaan vai otetaanko kunnolliset parakit.

Alkuperäisin aikataulun mukaan parakit piti saada Tuomelan pihalle tammikuussa. Aikataulu on kuitenkin venynyt. Saari sanoo, että parakit pitäisi saada paikalleen huhtikuussa. Halvimpia olisi saatu jo jouluksi, mutta niitä ei ole haluttu ottaa huonon eristyksen vuoksi.

Parakeilla mennään

Tilaajapäällikkö Markku Rimpelä on parakkien kannalla. Hän ei pidä mahdollisena sitä, että parakit jätettäisiin ottamatta ja koululaisten kuljetusralli jatkuisi.

– Kuljetusralli koululaisille on kova. Koululaisten etu on, että he pääsevät kouluun Tuomelaan.

Rimpelä myöntää myös, että tarjouksien hinta pöyristytti. Hän ei kuitenkaan muista, mitä hinnat olivat.

– Tarkoitus on kuitenkin saada parakit samaan hintaan mitä maksaisi väistötilat ja koululaisten kuljetukset. Alkuperäisin kustannusarvion mukaan pelataan. (HäSa)

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic