Uutiset

Tuomiojastako presidentti?

Mikko Lund kirjoitti (HäSa 5.6.) että Erkki Tuomiojasta pitäisi tehdä Suomen tasavallan presidentti ja puolustusvoimien ylipäällikkö 2012. Jos näin kävisi, sitten viimeistään pitäisi muuttaa maasta pois, koska Tarja Halosenkin uudelleenvalinta tuntuu edelleen pettymykseltä.

Presidentti-instituutio on jotenkin väljähtynyt Halosen virkakaudella. Presidentin arvovalta on suorastaan romahtanut.

Tuomioja on kieltämättä varsin fiksu kaveri ja osaa monia kieliä, mutta presidentti-ainesta hän ei ole. Tuomioja on ollut hiiren hiljaa muun muassa Venäjän heikosta sananvapaustilanteesta.

Tuomioja ei ole sanallakaan tuominnut Ruotsalaisen Henrik Arnstadin kirjaa, joka panettelee Mannerheimin ja Rytin sodanaikaista ulkopolitiikkaa ja loukkaa suuresti Suomen veteraaneja ja heidän jälkeläisiään.

Tuomioja on kuin ”harmaa hiiri lasikaapissa”, hän ei ole todellakaan mikään kansakunnan tsemppaaja!

Onneksi Sauli Niinistö lähti eduskuntavaaleihin ehdokkaana mukaan. Sauli olisi varsin sopiva esimerkiksi seuraavaksi eduskunnan puhemieheksi. Joku stoppari pitäisi saada näille punertavan siiven hys-, hys-, poliitikoille. Hehän pelkäävät omaa varjoansakin, ei sellaisista ole kansakunnan johtotähdiksi.

Tietty varovaisuus on paikallaan, mutta ei aina tarvitsisi olla tuppisuuna, kun omien kansalaisten tai naapurikansakuntien arvoja ja oikeuksia loukataan.

Veteraanin poika

Janakkala

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic