fbpx
Uutiset

Tuottaja toivoo Kulttuuritukusta Pakkahuoneen kaltaista musiikkikeidasta

Kulttuuritukku avaa ovensa remontin jälkeen lokakuun lopussa. Marraskuun alusta lähtien teatteriareenana ja erilaisten tapahtumien järjestyspaikkana tunnetussa tilassa soi säännöllisesti myös musiikki.

Vuoden alussa perustettu Wanaja Event Oy järjestää Kulttuuritukussa 2-4 konserttia kuukaudessa.

Tarjonta on lavea: ensimmäisessä konsertissa 13.11. esiintyy Anneli Sari, joka päättää 40-vuotistaiteilijajuhlakiertueensa Hämeenlinnaan. Seuraavana viikonloppuna Tukussa vietetään urbaaniin rap-musiikkiin keskittyvää Turnin´ Fest -tapahtumaa, jossa esiintyvät muun muassa Ezkimo, Steen1 sekä graffiti- ja breakdance-ryhmiä.

Marraskuun 27. Kulttuuritukusssa pökerryttää tyttöjä Tampereen lahja glam rockille, vasta kansainvälisen levytyssopimuksen solminut Negative. Joulukuun alussa lavalle nousee Kaseva, ja uuden vuoden aattona Kulttuuritukussa heiluu Viikate.

Useimpia bändejä lämmittelevät hämeenlinnalaiset yhtyeet.

Tuttuja

kasvoja

Wanaja Eventiä pyörittävät ihmiset ovat tuttuja monista muista musiikkialan tapahtumista Hämeenlinnassa.

Yrityksen promoottori Mikko Hansson on Ämy-veteraani, Taina Sirolalla on muun muassa musiikkivideoita tuottava Tre Film Ab ja Tuomas Mäkinen pyörittää myös Genesis Audio -ääni- ja valotuotantoyritystä.

Wanaja Eventin tuottajana häärii Arde Jokinen.

– Meillä on selvät työnkuvat. Mikko buukkaa bändit ja minä järjestän oikeastaan kaiken muun keikkaan tarvittavan, Jokinen sanoo.

Yrityksen ensimmäinen iso tapahtuma Hämeenlinnassa oli viimekesäinen Wanaja-festival.

– Se meni hyvin, vielä paremmin kuin odotettiin. Ensi kesän tapahtumaa kehitetään entistä isommaksi ja paremmaksi, Jokinen sanoo.

Onnistunut

remontti

Jokinen tekee Wanaja-festivaalin ja Kulttuuritukun tapahtumien lisäksi muun muassa Kuopion Rockcock-festivaalia ja Kaivopuiston konsertteja Helsingissä.

Hän uskoo, että Kulttuuritukusta on mahdollista muokata Tampereen Pakkahuoneen veroinen keikkapaikka.

– Tukkua ei ole aikaisemmin hyödynnetty keikkapaikkana. Uskon, että sali toimii remontin jälkeen musiikkiareenana mainiosti. Remontti on hyvin suunniteltu ja toteutettu, Jokinen sanoo.

– Sitä paitsi Hämeenlinnassa ei järjestetä keikkoja juuri muualla kuin ravintoloissa. Tuhat ihmistä vetävään Kulttuuritukkuun riittää varmasti tulijoita.

Jos Jokinen saisi Kulttuuritukkuun keikalle minkä tahansa suomalaisen bändin, ottaisi hän esiintyjäksi HIMin tai Rasmuksen. Ulkomaisista yhtyeistä kelpaisivat hyvin ruotsalaiset The Ark ja The Hives.

– Suomi on nykyään entistä houkuttelevampi keikkapaikka, ja miksei konsertteja voisi järjestää muuallakin kuin pääkaupunkiseudulla. On ihan mahdollista, että Hämeenlinnassa soittaa joskus ulkomaalaisia bändejä.

Menot