Uutiset

Tuovisella vahvin avaus

Viime aikoina pelinsä kanssa taistellut Helsingin Golfklubin Tuomas Tuovinen (-2) kiilasi kärkeen keskiviikkona alkaneessa Suomen ammattilaisten mestaruuskilpailussa. Tuovinen johtaa lyönnillä ennen Aura Golfin Joonas Granbergia (-1) ja Loimijoki Golfin Riku Mattilaa (-1).

Linna Golfin haastavalla kentällä parin alittaminen oli Tuovisen mieleen.

– Tulos lämmittää. Pitää olla aina tyytyväinen, jos täällä pelaa alle parin. Tämä oli hyvä startti kisaan, kärkimies kertoi helteisen kierroksen jälkeen.

PGA:n mestaruuskilpailut kuuluvat Tuovisen kauden pääkilpailuihin.

– Totta kai meidän kattojärjestön ykköstapahtumaan on mukava osallistua. Ja olisi hienoa saada oma nimi kaiverrettua siihen voittopokaalin kylkeen, Tuovinen myönsi.

Toiselle kierrokselle Tuovinen suunnitteli hieman aggressiivisempaa pelitaktiikkaa. Keskiviikkona hän oli melko konservatiivinen avauslyönneissään, mutta torstaille tuohon haetaan muutosta.

– Minulla on sellainen fiilis, että Linnan kenttää pitäisi pelata hieman aggressiivisemmin. Tänään koitin vaan pitää pallon pelissä ja saada onnistumisia, koska se on ollut hieman hakusessa viime aikoina, Tuovinen suunnitteli.

Takaa-ajajat valmiina

Kilpailun ykkössuosikiksi nostettu Joonas Granberg aloitti odotusten mukaisesti. Turkulainen oli tyytyväinen 71 lyönnin kierrokseensa.

– No olihan se vähän tuollaista loman jälkeistä golfia, mutta hankalan alun jälkeen se alkoi sujua ihan mukavasti. Viimeisenä päivänä nämä yleensä ratkaistaan, joten on tärkeä pelata itsensä asemiin, jotta voi taistella voitosta, Granberg selvitti.

Ensimmäiset yhdeksän reikää huimasti neljä alle parin pelannut Riku Mattila hieman hiipui takaysillä.

– Lähdin hyvin telineistä, mutta sitten se hieman hyytyi. Sellaista se on välillä – tuntuu aluksi helpolta, mutta sitten vaikeudet jarruttivat kovan tuloksen tekemistä, Mattila pohti.

Alkukauden aikana kaksi kisaa Challenge Tourilla pelannut Mattila pääsee jälleen ensi viikolla kovempien miesten peleihin mukaan.

– Pelaan ensi viikolla Saksassa. CT:n pitäisi olla sellainen välietappi, mistä mennään mahdollisimman nopeasti eteenpäin, Mattila jatkoi.

Laine senioreiden kärki

PGA:n mestaruudesta pelataan myös seniorisarjassa. Keskiviikon jälkeen johtoa pitää Jouni Laine (+7) ennen Tapani Saarentolaa (+8) ja Reima Kaijaa (+9).

Kilpailut jatkuvat torstaina, jos Hämeenlinnan seudulle ennustettu ukkosmyrsky ei tee tepposia kisajärjestäjille. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic