Uutiset

Tupakat pois ja piiput piiloon - simpansseiltakin

Eteläafrikkalaisen Bloemfonteinin eläintarhan tähtisimpanssin käytös ei kaikilta osin ole hänen isäntäihmistensä mieleen. Charlie nimittäin polttaa tupakkaa, eikä ole eläintarhan työntekijöiden raivokkaista yrityksistä huolimatta suostunut luopumaan paheestaan.

Charlie on oppinut tupakoimaan, kuinkas muuten, ihmisiä apinoimalla.

– Simpanssivauvat matkivat aina vanhempia simpansseja. Charlie ilmeisesti alkoi matkia sen häkin eteen tupakoimaan pysähtyneitä ihmisiä, jotka sitten alkoivat heitellä Charlielle savukkeita, eläintarhan tiedottaja Daryl Barnes olettaa.

Barnes pahoittelee, että Charlie tuntuu jo olevan riippuvainen tupakasta.

– Ja lisäksi Charlie käyttäytyy kuin tuhma ja salaileva pikkupoika. Kun se näkee eläintarhan henkilökunnan lähestyvän sen aitausta, se piilottaa tupakkansa, Barnes kertoo.

Daryl Barnes vetoaa eläintarhan vieraisiin, etteivät nämä enää kartuttaisi Charlien savukevarastoa. Barnes muistuttaa siitäkin, että lukuisat Charlielle annetut virvoitusjuomapullot eivät nekään ole olleet hyväksi simpanssin terveydelle.

Charlie ei kuitenkaan vielä ole niin pitkällä nikotiiniriippuvuutensa kanssa kuin sen eräs kiinalainen virkaveli. Kiinalaissimpanssi nimittäin avoimesti pummaa röökiä sitä tuijottamaan tulleelta eläintarhayleisöltä.

STT

Avril Lavigne animaatioääneksi

Piakkoin Suomeen keikalle saapuva poptähti Avril Lavigne laventaa toimenkuvaansa. Kanadalaisneito lainaa äänensä DreamWorks-studion tulevaan animaatiofilmiin.

Leffassa nimeltä Over The Hedge kuullaan myös valkokankaan konkaria Nick Noltea, jolle tämä on ensimmäinen rooli animaatiossa. Mukana ovat niin ikään muinainen Star Trek -kapteeni William Shatner ja Bruce Willis.

Over The Hedgen pääosassa nähdään karhu nimeltä Vincent. Piirrostarina perustuu saman nimiseen sanomalehtisarjakuvaan.
Avril Lavigne esiintyy Soundwave-tapahtumassa Helsingin jäähallissa 20. kesäkuuta.

STT

Eminemin koulukaverin oikeushaaste kaatui

Hiphoptähti Eminemin kanssa aikoinaan samaa koulua käyneen DeAngelo Baileyn yritys haastaa Eminem oikeuteen kaatui michiganilaisessa vetoomustuomioistuimessa, viihdealan internetjulkaisu E!Online kertoo.

Bailey syytti Eminemia hänen maineensa pilaamisesta, sillä vuonna 1999 julkaistussa kappaleessa Brain Damage Eminem kertoo joutuneensa Baileyn kiusaamaksi koulussa.

Tuomarien mielestä Baileyn haaste on aiheeton. Tuomarien mukaan ”jokainen järkevä kuulija ymmärtää, että laulun lyriikkaa ei ole tarkoitus ottaa sananmukaisesti”.

Kappaleessa Eminem kertoo Baileyn harjoittamasta koulukiusaamisesta liioittelevaan sävyyn. Kiusaaminen huipentui kappaleen mukaan siihen, että Eminemin aivot putosivat ulos pääkopasta.

Jätehuollon parissa työskentelevä Bailey nosti Eminemin kappaleesta oikeusjutun jo vuonna 2001, jolloin hän vaati hiphopparilta miljoonan dollarin vahingonkorvauksia. Oikeusistuin hylkäsi syytteen elokuussa 2003.

Baileyn edustaja Byron Nolen oli pettynyt vetoomustuomioistuimen päätökseen, mutta ei kuitenkaan aio viedä asiaa ylempään oikeusistuimeen.

STT

Päivän lehti

2.12.2020

Fingerpori

comic