Uutiset

Turengin hammashoitolan remontti alkaa olla valmis

-Nyt ollaan voiton puolella, johtava hammaslääkäri Vappu Lehmus sanoo helpottuneena Turengin hammashoitolan vielä melko tyhjissä tiloissa.

Loppiaisen aikaan alkanut lattiaremontti on nyt valmis, ja muuttovalmistelut ovat meneillään. Hammashoitola pääsee aloittamaan toimintansa ensi maanantaina.

Remontin ajan Turengin hammashoitolan väki on työskennellyt Tervakosken hammashoitolassa. Tervakoskella riitti tiloja molempien hoitoloiden väelle, koska hammaslääkäreitä on ollut todella vähän.

Yhdiste pakotti uusimaan lattiat

Koko hammashoitolasiiven lattiat uusittiin, koska hoitolan sisäilmaongelmien syyksi paljastui lattioista erittyvä yhdiste 2-etyyliheksanoli. Remontti tehtiin koko siivessä kolmessa vaiheessa niin, että hammashoitolan osuus jäi viimeiseksi.

Ennen hammashoitolaa uusittiin hallintotilojen ja neuvolan sekä yhdyskäytävän lattiat.

Remontit ovat kestäneet eri tiloissa suunniteltua pidempään. Lehmuksen mukaan itse remontit ovat sujuneet ajatellussa aikataulussa, mutta jälkisiivouksiin on kulunut aikaa ennalta arvioitua enemmän.

Osin remontti on vielä kesken. Esimerkiksi lattialistoja laitellaan vielä, ja ilma tuoksuu vahvasti liimalle. Myös siivous jatkuu.

-Näitä tiloja on tehosiivottava kahden kuukauden ajan, jotta ilmassa oleva remonttipöly saadaan pois, Lehmus sanoo.

Uusi huone hammaslääkärille

Samaan aikaan lattiaremontin kanssa hammashoitolaan tehtiin myös uusi vastaanottohuone ostohammaslääkäriä varten. Sellainen saatiin aikaan toimistohuoneesta, ja uusi toimisto lohkaistiin odotustilasta.

Uuden vastaanottohuoneen hammashoitokone asennetaan ensi viikolla, mutta muiden huoneiden koneet samoin kuin kalusteet laitettiin paikalleen viime viikolla. Nyt on meneillään tarvikkeiden paikalleen laittaminen.

Sitä työtä teki tiistaina hammashoitaja Marja Takala. Hän kertoo joutuneensa olemaan pariin otteeseen sairauslomalla huonon sisäilman takia.

-Nyt täällä on kivampi hengittää, vaikka pölyä onkin vielä ilmassa.

Kaksi hammashoitolan työntekijää on ollut jo pitkään poissa työpaikaltaan huonon sisäilman takia. Toiselle heistä on järjestetty työpiste muualta, ja toinen on ottanut vapaata työskennelläkseen väliaikaisesti yksityisellä puolella.

Nämä työntekijät eivät voi heti maanantaina palata entiseen työpisteeseensä, sillä pölyt täytyy saada ensin tiloista pois.

Kunnon remontti oli tarpeen

Vappu Lehmus on tyytyväinen siitä, että kunta päätti tehdä hammashoitolassa kunnon remontin.

-Nyt voimme olla näissä tiloissa aina siihen asti, kunnes vuosien päästä saamme kokonaan uudet tilat, jotka tehdään nykyisen henkilökuntaruokalan paikalle. (HäSa)