fbpx
Uutiset

Turengin ja Harvialan kaavoitukseen vauhtia

Janakkalan kunnanhallitus haluaa vauhdittaa Turengin keskustan asemakaavan muutosta sekä Harvialan kartanoalueen kaavoituksen valmistelua.

Tavoitteena on, että Turengin kaavamuutos hyväksyttäisiin vielä tämän vuoden aikana.

Valmisteilla oleva asemakaava perustuu Turengin keskustan yleissuunnitelmaan, joka valmistui vuonna 2008. Tämän jälkeen suunnitelmaa on kuitenkin muutettu siten, että maan alle kaavaillusta pysäköintihallista on luovuttu.

Optimistinen aikataulu

Janakkalan kaavoitusarkkitehti Leena Turkka kertoo, että muutoksen jälkeen kaavoittaja on tehnyt alueesta kaavaluonnoksen, mutta se ei ole vielä valmis nähtäville asetettavaksi.

– Siksi tuo kunnanhallituksen tavoite kaavan valmistumisesta tämän vuoden puolella on melkoisen optimistinen, Turkka sanoo.

Kaavaluonnoksen jälkeen tehdään varsinainen kaavaehdotus, joka sekin tulee nähtäville ennen päätöksentekoa.

Harvialan kartanoalueelle on tarkoitus laatia kaava, johon perustuen kunta voisi luopua tarpeettomaksi jäävistä kiinteistöistä. Samalla tutkitaan mahdollista täydennysrakentamista alueelle.

Janakkalan kaavoituskatsauksessa tavoitteeksi on asetettu kaavan hyväksyminen ensi vuoden puolella.

Tavoitteena 40 tonttia vuodessa

Kaavoituskatsauksessa linjataan, että Janakkalan tavoitteena on saada vuosittain noin 40 uutta omakotitonttia luovutettavaksi. Turengissa kunnan tonttivaranto on hyvä, sillä sieltä voidaan luovuttaa myyntiin 10 vuoden ajan 20 tonttia vuodessa.

Tervakoskella kunta omistaa tonttimaata vähemmän, ja sitä pyritään ostamaan lisää.

Viime vuonna Janakkala luovutti yhteensä 30 omakotitonttia, joista 18 vuokrattiin. (HäSa)

Menot