Uutiset

Turengin keskuskeittiötä suunnitellaan odotukset korkealla

Turenkiin suunnitellun Janakkalan uuden keskuskeittiön rakennustyöt pääsevät alkamaan ilmeisesti aivan ensi vuoden alussa. Noin 600 neliömetrin suuruisen uudisrakennuksen hankesuunnitelmaa viimeistellään parhaillaan, ja odotukset ovat korkealla.

– Suunnittelussa mukana ollut ruokapalvelukonsultti sanoi jossain vaiheessa, että tehdään tästä Suomen paras keittiö. Se kuulosti aluksi vähän turhan mahtailevalta, mutta olen alkanut uskoa, että se tästä tuleekin, sanoo Janakkalan tekninen johtaja Anna-Mari Ahonen.

Varsinkin ympäristöasioissa uusi keittiö edustaa maan kärkeä.

– Tässä on mietitty pitkälle esimerkiksi sitä, miten uudet laitteet saadaan käyttöön tehokkaasti eli otetaan niiden tarjoama hyöty irti, vt. ruokapalvelupäällikkönä toimiva Marko Vilkman kertoo.

Janakkalassa tehtiin ruokapalveluselvitys vuonna 2008, ja silloin päätettiin uuden keskuskeittiön rakentamisesta. Samalla päätettiin, että se sijoitetaan Tapailan terveyskeskuskortteliin eli samaan yhteyteen terveyskeskuksen ja vanhainkodin kanssa.

Anna-Mari Ahonen kertoo, että lopullinen paikka varmistuu lähiaikoina.

– Yksi sijoituskriteereistä on, että keskuskeittiöstä täytyy olla sisäyhteys muuhun rakennusmassaan. Silloin ruuan kuljettaminen lähelle on mahdollisimman vaivatonta.

Päivän lehti

30.5.2020