Uutiset

Turengin Sarastus …isännöi veteraanien…SM-maantiejuoksuja

Turengin Sarastus järjestää sunnuntaina Suomen Veteraaniurheiluliiton maantiejuoksun SM-kisat. Kilpailut ovat osanottajamäärältään toiseksi suurin SVU:n mestaruustapahtumista, ja saavutukset ovat virallisia kansallisia mestaruuksia. Mukaan on ilmoittautunut noin 350 juoksijaa.

Kello 11 alkavien kisojen keskuspaikka on Turengin liikuntahalli. 10 kilometrin sarjojen lähdöt ovat tasan kello 11, ja 21,1 kilometrin reitille ampaistaan kello 11.15.

Veteraanimestaruudet ratkotaan molemmilla matkoilla sekä miesten että naisten 30–90-vuotiaiden sarjoissa. Janakkalassa kilpaillaan myös joukkuemestaruuksista.

SM-kisat juostaan Harvialantien kevyen liikenteen väylällä. Molempien matkojen kääntöpaikka on noin 500 metriä Harvialan koulun jälkeen. Puolimaratonin juoksijat taivaltavat reitin kaksi kertaa.

– Eniten juoksijoita on 10 kilometrin lähdössä kello 11, jolloin reitille starttaa noin 230 juoksijaa. Toivottavasti kevyen liikenteen väylän kulkijat huomioivat juoksijat ja jopa välttäisivät liikkumista esimerkiksi rullasuksilla Harvialantiellä noin kello 11–13 välillä. Myös autoilijat saattavat joutua odottelemaan jonkin aikaa teiden ylityksissä. Heitä opastavat liikenteenohjaajamme, lupaa kilpailunjohtaja Harri Lehtonen. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

19.1.2020