Uutiset

Turengin satama kaipaa eloa

Ensimmäistä kertaa järjestetty Ahven ja ankkuri -kesätapahtuma houkutteli janakkalalaisia lapsiperheitä Turengin satamaan. Seppäsen perhe otti osaa tapahtuman onkikilpailuun kolmen sukupolven voimin.

Sillä välin, kun pappa-Ruokonen vei Seppästen keskimmäisen lapsen, 4-vuotiaan Jennyn katsomaan veneitä, kuopus Miska onki isän, Mikko Seppäsen kanssa ja esikoinen Mirka äitinsä, Janna Ruokosen ja mummonsa, Jaana Ruokosen kanssa.

-Onneksi meillä on koko perhe mukana. Kaikille riittää oma käsi, Janna Ruokonen kiitteli.

Onkiminen ja veneily ovat Seppäsillä ja Ruokosilla luonnollista puuhaa. Jaana Ruokonen on liikkunut Vanajavedellä lapsesta asti.

-Muistan, miltä tuntui yöpyä veneessä lapsena. Kerran olimme Vanajaveden selällä, kun nousi hirveä myrsky. Silloin jännitti, Jaana Ruokonen muisteli.

5-vuotiasta Mirka Seppästä taas ei tarvitse houkutella vesille.

-Isä käy mun kanssa veneilemässä. Joskus Pete-pappa tulee mukaan, Mirka selvensi.

Ahven ja ankkuri -tapahtuman pääjärjestäjä Janakkalan Venekerho haluaa saada satamaan eloa. Venekerhon kommodori Jussi Lausas antoi kunnian tapahtuman ideoinnista Turengin aseman omistajalle, Mikko Sammolle.

-Haluaisimme kehittää sataman palveluita, koska Janakkala on merkittävän vesireitin varrella. Venematkailijat tuovat elävyyttä rantaan, Lausas totesi. (HäSa)