Uutiset

Turengin terveysasemalle saatiin vihdoin kahvila

Monen Janakkalan terveyskeskuksen asiakkaan ja työntekijän toive on nyt toteutunut, kun Turengin terveysaseman aulaan saatiin alkuviikosta kioskikahvila. Esimerkiksi toimistosihteeri Henna Häkli kertoo kaivanneensa kahvilaa kauan.

Terveysasemalla on aina välillä toiminutkin kahvila, mutta ne eivät ole olleet kovin pitkäikäisiä. Häkli ja perushoitaja Marjatta Stenberg muistelevat, että edellinen yrittäjä lopetti joulukuussa toimittuaan vain muutaman kuukauden.

Nuorten työpaja pyörittää

Uusi kioski on perustettu jäädäkseen, sillä asialla on kunnan nuorten työpaja. Tiskin takana asiakkaita palvelee Jonna Heinonen.

-Ihan hyvin tämä on lähtenyt alkuun. Esimerkiksi tiistaina kävi 40 asiakasta, keittiötyöntekijän koulutuksen saanut Heinonen kertoo.

Hänen mukaansa terveyskeskuksen asiakkaat tilaavat yleensä kahvin ja pullan tai sämpylän ja istuutuvat pöytään. Työntekijät sen sijaan usein vain nappaavat jotain pientä purtavaa ohimennessään.

Heinonen on tyytyväinen uudesta työllisyystyöstään. Tätä ennen hän ehti olla työpajatoiminnassa mukana pari kuukautta.

Työpajaohjaaja Tomi Lindstén kertoo, että idea kioskikahvilasta tuli perusturvan talouspäälliköltä Mauno Matikaiselta.

-Maaliskuun lopulla saimme tietää, että voimme avata kioskin. Teimme todella töitä, että saimme tämän viikossa kasaan, Lindstén sanoo.

Kahvilassa on myynnissä myös työpajassa valmistettuja esineitä. (HäSa)