Uutiset

Turengissa on hyvä yhteishenki

Sp-Koti kotiApaja Oy:n myyntijohtaja Aija Harainen tietää täsmälleen, millaista asuinympäristöä hän on markkinoimassa, kun hän esittelee Turengin asuntoja. Hän on syntyjään janakkalainen ja asuu nykyisin Turengissa.

– Olen asunut myös Hämeenlinnan puolella, ja Hämeenlinna on erinomainen asuinpaikka, mutta turenkilaisena olen kotiutunut tänne. Täällä on helppo toimia, ihmiset ovat tuttuja, ja kylällä vallitsee hyvä yhteishenki.

Harainen tuntee alueen tärkeimmät palvelut ja paikat kuin omat taskunsa, eikä hänen tarvitse niitä esitellessään miettiä esimerkiksi, missä on koulu tai päiväkoti.

– Ne tulevat selkärangasta. Pystyn kertomaan asioista omalla kokemuksella, hän sanoo.

Hämeenlinnan sivukylä

Janakkala on Haraisen mukaan tavallaan maalaispitäjä, josta on hyvät yhteydet lähikaupunkeihin. Turenki taas on kuin Hämeenlinnan sivukylä. Moni turenkilainen käy kaupungissa töissä ja asioilla, nuoret suuntaavat sinne vapaa-aikanaan. Väliä voi matkata myös junalla muutaman kerran päivässä.

– Itse käyn autolla töissä Hämeenlinnassa, ja voin kokemuksesta sanoa, että se ei ole matka eikä mikään, välin hurauttaa todella nopeasti.

Nuoret, jotka lähtevät Janakkalasta muualle kouluttautumaan, eivät Haraisen mukaan useinkaan hylkää kotiseutuaan.

-Mikään opiskelupitäjähän Janakkala ei ole, mutta olen huomannut, että moni muuttaa opintojen jälkeen tänne takaisin.

Kysyntä kasvanut

Turengissa asuntojen hinnat ja asuinkustannukset ovat hieman edullisemmat kuin kaupungissa. Asuntojen kysyntä paikkakunnalla on Haraisen mukaan vilkastunut merkittävästi viime aikoina.

– Kysyntää on ollut tasaisesti kaikenlaisista asunnoista, kaksioista ja perhekodeista, sekä omakoti-, rivi- että kerrostaloista. Myös uusia myyntikohteita on tullut paljon lisää. Olemme saaneet kohteet liikkumaan hyvin. Sen sijaan sijoituspuolella vuokra-asuntoihin sijoittajat eivät kuitenkaan ole vielä heränneet, sillä vuokra-asuntoja voisi olla tarjolla nykyistä enemmän, hän sanoo.

Turenkiin muuttaa ihmisiä muun muassa pääkaupunkiseudulta. He etsivät rauhallista mutta sijainniltaan keskeistä asuinpaikkaa. Turengin yhtenä valttina ovat isot ruokakaupat, joihin tulee asiakkaita Hämeenlinnaa myöten. Hyvässä asuinpaikassa ei kaikki kuitenkaan ole ihan niin mainiosti, ettei jotain myös puuttuisi.

-Päivittäiset ostokset hoituvat hyvin, mutta kylästä puuttuu sellainen liikekeskus, jossa olisi tunnettuja kivajalkaliikkeitä ja erikoiskauppoja, Harainen pohtii.

Tuore myyntijohtaja

Harainen on työskennellyt Sp-Kodissa vuoden alusta lähtien. Alalla hän on kuitenkin ollut jo pidempään. Tällä viikolla hänet nimitettiin Sp-Koti kotiApaja Oy:n Hämeenlinnan,Janakkalan ja Hattulan yksikön tulosvastuulliseksi myyntijohtajaksi.

Turengissa yrityksen toimipiste sijaitsee Keskuskujalla Lammin Säästöpankin yhteydessä ja Hattulan toimipiste Kinnalantiellä Lammin Säästöpankissa. Hämeenlinnan konttori on Hämeenlinnan keskustassa Kasarmikadulla.

– Olemme panostaneet paljon Turenkiin. Jo ensimmäisen vuoden aikana, jolloin meillä on ollut Turengissa toimipiste saimme lähes viidenneksen Turengin markkinaosuudesta. Kaikki välittäjämme toimivat myös siellä ja olemme kaiken aikaa tavoitettavissa niin Hämeenlinnassa, Janakkalassa kuin myös Hattulassa, Harainen kertoo.

Sp-Koti kotiApajalla on kaksi tulosyksikköä, Hämeenlinnan lisäksi Porissa. Harainen sanoo, että Hämeenlinnassa toimintaa on tarkoitus tehostaa entisestään.

– Tilaa uusille tekijöillekin on, heitä aina tarvitaan, hän kuvailee yksikön työntekijätilannetta.

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic