fbpx
Uutiset

Turenki on saamassa uuden päiväkotiryhmän elokuussa

Janakkalan päivähoitoon on tulossa muutoksia ensi syksynä. Turengissa päivähoitoon on ilmoittautunut enemmän lapsia kuin ryhmiin mahtuu, ja Tervakoskella taas päivähoitopaikkoja on jäämässä vapaaksi.

Näin ollen kapasiteettia aiotaan siirtää väliaikaisesti Tervakoskelta Turenkiin.

– Olemme perustamassa Turenkiin uutta, tilapäistä päiväkotiryhmää elokuun alusta alkaen, kertoo varhaiskasvatusjohtaja Liisa Tonteri. Hän korostaa kuitenkin, että kyse on tässä vaiheessa vasta valmistelusta. Lopulliset päätökset tekee perusturvalautakunta ensi viikolla.

Uusi ryhmä musiikkiopiston taloon

Suunnitelma on, että Tervakoskelta siirretään kolme työntekijää Turengin väliaikaiseen ryhmään. Tämä ryhmä on tarkoitus perustaa musiikkiopiston kellarikerrokseen Pyhämäentielle.

Valmistelu on niin pitkällä, että nyt on tiedossa se Kettukallion päiväkodin ryhmä, jota ei elokuussa täytetä. Samoin siirtymisneuvottelut työntekijöiden kanssa on tehty. Turenkiin siirtyy vapaaehtoisesti kolme Kettukallion päiväkodin työntekijää.

– Lisäksi uutta ryhmää varten tarvitaan laitoshuoltaja sekä määräaikaisia sijaisia, Tonteri kertoo.

Päivähoitotilana aiemminkin

Musiikkiopiston kellarikerros on aiemminkin toiminut väliaikaisena päiväkotitilana. Vaikka kyse on kellarikerroksesta, isoimmissa toimintahuoneissa on normaalit, isot ikkunat.

Musiikkiopisto sijaitsee aivan Vaparin (eli Vapaa-aikakeskuksen) naapurissa. Vaparilla toimii kaksi päiväkotiryhmää, joten musiikkiopiston ryhmä voi käyttää samaa Vaparin pihaa. Myös Vaparin keittiö on uuden ryhmän käytössä.

Musiikkiopiston ryhmä olisi osa Jänispolun päiväkotia samaan tapaan kuin Vaparinkin ryhmät.

Yksityinen päiväkoti täyttymässä

Yksi syy siihen, etteivät päivähoitopaikat tule täyteen Tervakoskella, on se, että Tervakoskelle perustetaan elokuussa uusi yksityinen päiväkoti. Yrittäjäksi ovat ryhtymässä lastenhoitaja Katja Nieminen ja sosionomi Satu Ericsson.

Kyseessä on Janakkalan ensimmäinen yksityinen päiväkoti. Katja Nieminen kertoo, että tavoitteena on saada ensi syksyksi päiväkotiin 16 lasta.

– Muutama paikka on vapaana. Ilmoittautujia on nyt 12–14, Nieminen kertoo.

Yrittäjät ovat ostaneet päiväkodiksi rintamamiestalon Mäyrän alueelta.

– Remontti alkaa tämän kuun lopulla, Nieminen kertoo.

Kuntalisä nousi viime vuonna

Janakkalan kunta on toivonut yksityistä päiväkotia jo jonkin aikaa. Sen takia se korotti yksityisen päiväkotihoidon kuntalisää viime vuonna niin, että alle 3-vuotiaasta tuki on 420 euroa ja yli 3-vuotiaasta 315 euroa kuukaudessa. Tuki maksetaan suoraan yrittäjälle.

Mutta kävikö nyt niin, että yksityinen päiväkoti perustettiin väärään taajamaan, Liisa Tonteri?

– No, se on tämänhetkinen tilanne, mutta pidemmällä aikavälillä on ihan hyvä saada yksityinen päiväkoti Tervakoskelle. Sitä paitsi emme ole menettäneet toivoamme, etteikö yksityistä päiväkotia saataisi Turenkiinkin. Neuvotteluja käydään yrittäjätahojen kanssa koko ajan.

Tällä hetkellä yksityisiä toimijoita kiinnostaisi Turengin keskustan ohella Harviala.

Janakkalassa toimii myös yksityisiä ryhmäperhepäivähoitokoteja. Niitä on Tervakoskella kolme ja Turengissa yksi. Yksityisiä, vieraita lapsia hoitavia perhepäivähoitajia kunnassa toimii kymmenen. (HäSa)

Menot