Uutiset

Turenkiin suunnitellaan erilaista rivitalokohdetta

Hiidenjoen tuntumaan suunnitellaan kolmen rivitalon kokonaisuutta, jota rakentaja Harri Lassila kuvailee ”erilaiseksi”, aiemmasta tuotannosta poikkeavaksi. Tarkoitus on nimittäin rakentaa suuria perheasuntoja.

-Rivitalorakentaminen Janakkalassa on painottunut pienehköihin huoneistoihin. Nyt on tavoitteena tehdä asuntoja ihmisille, jotka eivät halua omakotitaloa, mutta haluavat silti tilavan perheasunnon, MHL-Rakennus Oy:n omistava Lassila sanoo.


Syksyllä tarkoitus aloittaa

Uusi kohde on saanut nimekseen Asunto oy Janakkalan Voitonvirta. Se sijoittuu Turengin Mäntyniemeen, noin kilometrin päähän rautatieasemalta. Asunnot eivät tule joen rantaan, mutta niistä on näkymä Hiidenjoelle. Yksi taloista tulee mäen päälle, kaksi rinteeseen.

Kohteen ennakkomarkkinointi on alkamassa. Tavoitteena on, että rakentamaan päästään ensi syksynä, ja talot olisivat valmiina ensi vuoden elokuussa.

-Rakentamaan päästään syksyllä, mikäli vähintään puolet kokonaisneliömäärästä on varattu, Lassila sanoo.

Kohdetta aiotaan markkinoida niin lehdissä kuin tv:ssäkin. Tv-mainonta tarkoittaa sitä, että kohdeyleisönä on janakkalalaisten lisäksi myös ulkopaikkakuntalaiset.


Rapattuja täyskivitaloja

Taloissa on Lassilan mukaan muutakin poikkeuksellista kuin asuntojen iso koko. Niistä tulee rapattuja täyskivitaloja, ja kaikki pintamateriaalit ovat laadukkaita. Talot lämmitetään maalämmöllä.

Kohteen asunnot ovat noin 110-120-neliöisiä 4-5 huoneen asuntoja. Jokaiseen asuntoon kuuluu lämmin varasto ja autokatospaikka. Lisäksi yhteen taloon rakennetaan yhdeksän autotallia.

Suunnitelma voi kuitenkin vielä elää. Mikäli kysyntää on myös pienille asunnoille, on mahdollista rakentaa lisäksi noin 60 neliön kaksioita. Asuntoja rakennetaan yhteensä 14-18.

Se talo, johon tulee autotallit, poikkeaa muista. Koska asuntoja tulee autotallien päälle, niiden yhteyteen ei tule oleskelupihaa, vaan parvekkeet molempiin kerroksiin.


Poikkeuksellisen kallista

Kohde on janakkalalaisittain poikkeuksellisen kallis. Kivirunkoisuus ja laadukkaat materiaalit johtavat siihen, että ison perheasunnon hinnaksi tulee noin 300 000 euroa. Neliöhinnat ovat noin 2 600-2 800 euroa.

Kohteen rahoittaa Janakkalan osuuspankki, myynnistä ja markkinoinnista vastaa Janakkalan OP-kiinteistökeskus oy.

Pankinjohtaja Juha-Pekka Arkkila sanoo, että Voitonvirta on tärkeä kohde koko Janakkalan kannalta. Se on jatkoa Mäntyniemen muulle rakentamiselle, joka alkoi 2000-luvun alussa.

-Tämän jälkeen osuuspankilla on vielä Mäntyniemessä maata neljän vastaavanlaisen rivitalokohteen verran. (HäSa)

Päivän lehti

17.1.2020